- Min klient aldri tatt alvorlig

- Min klient ble aldri tatt alvorlig av etterforskerne i Birgitte-saken. Men den rapport hun har skrevet, inneholder så mange objektive opplysninger at den kan føre politiet videre mot en drapsmann, hevder advokatfullmektig Geir Magne Olsen i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen representerer kvinnen som tidligere arbeidet som kontordame ved Haugesund politikammer, og som utarbeidet rapporten som peker ut en annen drapsmann enn fetteren til Birgitte Tengs.

Fetteren ble i Gulating lagmannsrett frikjent for drapet.

- Det er galt, som Rogalands Avis gjorde lørdag, å fremstille kvinnen som tidligere politikvinne. Men ellers står jeg ved saksfremstillingen i avisen, sier Olsen.

To korte avhør

Olsen sier at etter at kvinnen i 1996 hadde utarbeidet rapporten, var hun inne til to meget korte avhør, uten at det førte til noe som helst.

- Rapporten ble denne gang overlevert lagmann Steinar Trovåg etter at prosedyrene var ferdig. Da hadde min klient sittet i rettssalen og fulgt forhandlingene fra dag til dag. Hun var redd for at feil person kunne bli dømt, og mener at opplysningene i rapporten måtte komme fram, sier Olsen.

Advokaten opplyser at kvinnen har reagert på aktors uttalelse om at politiet ikke har noe sted å lete etter en gjerningsmann.

- Det er bare å se på de objektive opplysningene i rapporten, mener han.

Ikke erstatning

Advokatfullmektigen reagerer sterkt på at politimester Sjursen mener utspillet er et ledd i taktikken for å få erstatning til Birgitte Tengs' foreldre.

- Dette er feil. Dette har ingen ting med det å gjøre. Jeg representerer den tidligere kontordamen, og arbeider i advokatfirmaet Rekve, Jøsendal & Ueland i Stavanger. Dette firmaet har på ingen måte vært engasjert på noe nivå i Birgitte-saken, sier Olsen.