- Min klient aldri tatt alvorlig

- Min klient ble aldri tatt alvorlig av etterforskerne i Birgitte-saken. Men den rapport hun har skrevet, inneholder så mange objektive opplysninger at den kan føre politiet videre mot en drapsmann, hevder advokatfullmektig Geir Magne Olsen i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Olsen representerer kvinnen som tidligere arbeidet som kontordame ved Haugesund politikammer, og som utarbeidet rapporten som peker ut en annen drapsmann enn fetteren til Birgitte Tengs.

Fetteren ble i Gulating lagmannsrett frikjent for drapet.

- Det er galt, som Rogalands Avis gjorde lørdag, å fremstille kvinnen som tidligere politikvinne. Men ellers står jeg ved saksfremstillingen i avisen, sier Olsen.

To korte avhør

Olsen sier at etter at kvinnen i 1996 hadde utarbeidet rapporten, var hun inne til to meget korte avhør, uten at det førte til noe som helst.

- Rapporten ble denne gang overlevert lagmann Steinar Trovåg etter at prosedyrene var ferdig. Da hadde min klient sittet i rettssalen og fulgt forhandlingene fra dag til dag. Hun var redd for at feil person kunne bli dømt, og mener at opplysningene i rapporten måtte komme fram, sier Olsen.

Advokaten opplyser at kvinnen har reagert på aktors uttalelse om at politiet ikke har noe sted å lete etter en gjerningsmann.

- Det er bare å se på de objektive opplysningene i rapporten, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer