- Min kollega fikk jernstang i munnen

Politimannen Erik stod i første linje da Oslo ble en slagmark. Han forteller om frykten, gateslaget og garderobepraten i etterkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Styremedlem i Oslo politiforening Erik Eriksen (35) sto i første linje da unge menn forvandlet Karl Johan fra julegate til slagmark i går kveld.

Lagføreren hadde ansvaret for et lag på åtte politifolk som havnet i det verste gateslaget Oslo har sett siden 80-tallet.

Selv fikk han bare blåmerker, andre fikk slått ut tenner, kløyvd leppa og knust nesen.

- Av med capsen, på med hjelmMellom flyvende jernstenger, brostein og tåregassgranater, iført gassmaske og tungt opprørsutstyr, forsøkte Eriksen og kollegene å begrense skadene på de fredelig demonstrantene og byens paradegate.

- Da vi kom fram til de avsperrede området i 16-tida skjønte vi at det bare var å plassere capsen i lomma og få på oss hjelmene. Allerede da ble det kastet ting, sier 1. betjent Eriksen.

Den annonserte pro-Israel-demonstrasjonen startet klokken 17 og foregikk relativt rolig. Men rundt dem stod palestinavenner og motdemonstranter. Stemningen ble fort svært amper.

Folk fra hele NorgePolitiet dannet en mur av biler mellom pro-Israel demonstrasjonen og aksjonistene utenfor sperringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer