Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Min lojalitet er hos de norske soldatene

Sanitetssjefen ble presset ut av Forsvaret. Nå vil han selv dra til Afghanistan som kirurg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Min lojalitet har alltid primært gått til soldatene i felt, sier Forsvarets tidligere sanitetssjef Leif Sverre Rosén til Dagbladet.no.

Han ble presset ut av Forsvaret etter at han varslet om den dårlige legedekningen i Afghanistan. Det er i dagens VG at det kommer fram at generalmajoren vil tilbake til Forsvaret.

Les alt om legebråket her!

- Det stemmer. Jeg vurderer sterkt å søke om tjeneste i Afghanistan, når jeg skal gå av i pensjon til sommeren. Jeg er jo tross alt i min beste alder, sier 56 år gamle Rosén til Dagbladet.no.

- Fortsatt glad i Forsvaret

I dag skal Stortinget behandle legebråket fra tidligere i år. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil få kritikk fra et samlet storting fordi hun ikke varslet Stortinget om legekrisen. Hun fikk også kritikk for at Rosén ble pålagt taushetsplikt i avtalen om fratredelsen, da han etter eget utsagn ble presset ut i permisjon.

- Jeg er fortsatt glad i Forsvaret. Og jeg føler at jeg har fått gjennomslag for at det var riktig av meg å si fra, sier Rosén.

- Sikkert god kirug

- JEG ER GLAD I FORSVARET: Det sier forsvarets tidligere sanitetssjef Leif Sverre Rosén til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
- JEG ER GLAD I FORSVARET: Det sier forsvarets tidligere sanitetssjef Leif Sverre Rosén til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

Han mener Stortinget nå gir ham en solid oppreisning.

- Dette var ingen personalsak, men handlet om kritikkverdige forhold som jeg hadde plikt til å melde fra om, sier Rosén.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier til VG at Rosén sikkert kan gjøre en god jobb som kirug i Afghanistan, men at det er opp til andre å engasjere ham.

- Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at Rosén er en glimrende kirurg. Noe av det han skal gjøre i permisjonstiden er jo å oppdatere sin håndbok i krigskirurgi, sier hun.

image: - Min lojalitet er hos de norske soldatene
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media