«JOBS ALTER»: Folk har lagt ned både blomster, epler og aviser til ære for den nylig avdøde Apple-sjefen Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg
«JOBS ALTER»: Folk har lagt ned både blomster, epler og aviser til ære for den nylig avdøde Apple-sjefen Steve Jobs. Foto: Tom StalsbergVis mer

«Min Mac er min elsker»

Dagbladets Tom Stalsberg var vitne til ad hoc-minnestund for Steve Jobs i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Sola henger i en gul tråd fra en Icloud-himmel. Det står en liten samling mennesker utenfor Apple-butikken «Station A» som ligger på hjørnet av Prince og Green street i turistklynga SoHo.

Her er det opprettet en ad hoc-minnelund for Steve Jobs (1955-2011), mannen som nå hylles og minnes side opp og skjermlangs i USA.

Den største appen Delgrunnleggeren av suksessen Apple Inc. som døde natt til i dag. På Fanelli's - stambaren- viser CNN en ikke tidligere vist filmsnutt av Jobs i unge dager da han var i ferd med å skrive første avsnitt av, ja beklager å nedtegne det igjen «Jobs bok».

Den som gjorde han til en moderne Tingeling som drysset stjernestøv over en hel verden, en unik, ofte kontroversiell og annerledes ledertype. En steinrik fyr som vil bli stående i historiebøkene som en av de viktigste app-ene på denne siden av EDB.

Jobs mantra En fyr kneler ved murveggen. Han skriver «Stay hungry, stay foolish». Dette er det samme som var Steve Jobs mantra, en annen har klistret opp tre lapper «Steve is: J. Gutenberg» og «Leonardo Da Vinci».

«JOBS-GENERASJONEN» Også disse to jentene sa farvel til Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg
«JOBS-GENERASJONEN» Også disse to jentene sa farvel til Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg Vis mer

Vi er nettopp kommet ut etter å ha lagt igjen 299 epledollars i butikken da vi ser et A4-ark med påklistra «apps» og teksten: «R.I.P. Steve from Ethan & Lucas (7 year old twins from Soho who have never known a world without an Apple device».

Post-it Et par unger poserer for mor som tar bilder med sin Iphone 4. Noen danske jenter benytter anledningen til å skrive en siste hilsen på gule post-it-lapper.

Post-it-lappene viser at gammel «teknologi» også kan brukes for å vise medfølelse fordi ingen har selvsagt lagt igjen Ipad 2 eller 1. Men, en tilstår «My Mac is my Lover», en annen drar de store linjene «Thank you for inspiring the planet».

Rister på hodet Noen kommer med flere levende lys og en legger ned et grønt eple signert med tusj «Steve» ved siden av et rødt eple. En budfyr kommer syklende. Stopper. Rister på hodet og sier ganske høyt: «hva er det dere holder på med folkens?».

Inne i Apple-butikken er det ikke minnestund, men folk haster fra Macbook Pro til Ipad 2 via duppeditter og Iphones og ventende på den nyeste 4,1/2. Vi faller ikke for fristelse til å knele ved Jobs alter og skrive «Mac the knife» på en floppydisc.

KJENNER IKKE VERDEN UTEN APPLE: Ethan og Lucas, to sju år gamle tvillinger, sa også farvel til Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg
KJENNER IKKE VERDEN UTEN APPLE: Ethan og Lucas, to sju år gamle tvillinger, sa også farvel til Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
MANGE MØTTE OPP: Det var mange som møtte opp for å ta farvel til den nylig avdøde Apple-sjefen Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg
MANGE MØTTE OPP: Det var mange som møtte opp for å ta farvel til den nylig avdøde Apple-sjefen Steve Jobs. Foto: Tom Stalsberg Vis mer