- Min mann er kidnappet i Norge

Kona til 38-åring fra Rotterdam slo alarm sist torsdag. Nå får den kriminelle ektemannen dra tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Umiddelbart etter at tre menn ble befridd av politiet fra et fengselslignende rom i en villa på Ullensaker, ble kidnappingsofrene siktet for grove narkotikaforbrytelser. Alle er ennå siktet, men bare en av dem, en 45-åring, blir framstilt for fengsling i Nedre Romerike tingrett i dag. De to andre blir løslatt.


- Detaljene i hver enkelt siktelse varierer, også i alvorlighetsgrad. Men alle er ennå siktet for grove narkotikalovbrudd, sier politiadvokat Håvar Undeland til Dagbladet.no.

Det er gjort flere større narkotikabeslag i saken, men det skal bare ha blitt funnet mindre kvantum i den omtalte villaen.

Narkooppgjør

Den dramatiske politiaksjonen med tungt bevæpnet politi natt til lørdag ble utløst av 38-åringens kone et drøyt døgn tidligere.

- Sist torsdag kom det en kvinne til politiet her i Rotterdam og fortalte at hennes mann var kidnappet, trolig i Norge, forteller talskvinne Jeichin Degraas i Rotterdam-politiet til Dagbladet.no.

Det skjedde etter alt å dømme da kona hadde fått en telefon fra Norge, kanskje i et desperat forsøk fra kidnapperne på å få løsepenger fra Nederland etter at den opprinnelige planen hadde mislyktes. Oslopolitiet ble raskt alarmert om frihetsberøvelsen, før de fant ut hvor 38-åringen ble holdt fanget og slo til sammen med Romerike politidistrikt.

- Jeg vet bare at kidnappingen knyttes til narkotika eller betaling for narkotika, sier Degraas.

- TORTURKAMMER: De kidnappede narkokriminelle ble holdt fanget i et kjellerrom i denne villaen og skal blant annet ha blitt slått med slagvåpen under fangenskapet.
- TORTURKAMMER: De kidnappede narkokriminelle ble holdt fanget i et kjellerrom i denne villaen og skal blant annet ha blitt slått med slagvåpen under fangenskapet. Vis mer

Politiet i Norge går nå ut fra at 38-åringen, som er straffedømt for narkolovbrudd flere ganger i Nederland, vil forlate landet så fort han kan.

- Han har bostedsadresse i utlandet, så det er naturlig. Vi vil derfor gjennomføre et rettslig avhør i dag for å sikre oss hans forklaring som bevis, opplyser politiadvokat Undeland til Dagbladet.no

Bosatt i Oslo

38-åringen reiste ifølge nederlandsk politi til Oslo i begynnelsen av uka, noe som betyr at han trolig er den av de tre kidnappingsofrene som ble holdt i fangenskap kortest tid, fire dager. De to andre, en 34-åring og 45-åring som nå fengsles, ble kidnappet ni og 13 dager før politiet stormet kjellerrommet.

Disse to mennene har norsk statsborgerskap, og var bosatt i Oslo. Etter det Dagbladet.no erfarer ble minst én av mennene hentet på Grønland i Oslo av kidnapperne og kjørt til Ullensaker i bil. Ifølge Aftenposten.no gjaldt dette 34-åringen, som skal ha blitt dratt inn i en bil på åpen gate.

Han skal ha hatt store sår på ryggen etter behandlingen han fikk i villaen til gjengkriminell Arshad Mahmood (37), som antas å være hovedmann bak kidnappingen.

Dagbladet.no kjenner til at fangevokterne skal ha brukt slagvåpen og var i besittelse av minst én pistol.

- Jeg var redd

- Min mann er kidnappet i Norge

I går skrev Dagbladet.no at en av de to polakkene som ifølge Romerikes Blad skal ha bygget «torturkammeret» i Mahmoods kjeller, en 24-åring, visste hva som foregikk, men at han mener han er uskyldig.

- Han har fortalt meg at han var redd, for hele situasjonen, sier hans advokat Jan Schjatvet.

24-åringen, Mahmood og ytterligere tre menn ble i går varetektsfengslet i full isolasjon.

Flere politietterforskere jobber nå på spreng for å rulle opp detaljene i den oppsiktsvekkende saken. 

- Veldig mye etterforskning gjenstår, og det er for tidlig å si hvor dette vil ende. Vi samarbeider nå nært med Oslo og andre politidistrikt, både om selve kidnappingssaken og narkotikaforbrytelsene. Dette er også knyttet til gjengprosjektet politietatene nå jobber med, sier etterforskningsleder Geir Bang Danielsen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

<B>- GJENGLEDER:</B> Med bakgrunn fra Young Guns og A-gjengen er Arshad Mahmood (37) en av Østlandets mest beryktede kriminelle.