SKREV INNLEGG OM STREIKEN  Anne Lene Hansens mann er nestleder i Norwegian Pilot Union (NPU) Alf Hansen. Et debattinnlegg hun la ut om deres opplevelse av streiken, har blit delt mye. Foto: Privat og Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKREV INNLEGG OM STREIKEN Anne Lene Hansens mann er nestleder i Norwegian Pilot Union (NPU) Alf Hansen. Et debattinnlegg hun la ut om deres opplevelse av streiken, har blit delt mye. Foto: Privat og Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

- Min mann synes dette er en fantastisk måte å støtte det han jobber for

Pilot-innlegget har blitt delt 1700 ganger på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På søndag satte Anne Lene Hansen seg ned og skrev i et innlegg på Facebook som svar på et VG-intervju med Bjørn Kjos' kone Gerd Helene. «Jeg er også lei meg, Fru Kjos», starter hun.

Hansens mann, Alf Hansen, er nestleder i Norwegian Pilot Union (NPU), som nå har tatt ut 650 piloter i streik.

- Min mann synes dette er en fantastisk måte å støtte det han jobber for. Han føler seg satt i en situasjon han opplever som svært krevende. Jeg valgte å skrive dette innlegget for å belyse ting som jeg synes kommer veldig dårlig fram i media, sier Hansen til Dagbladet.

Reagerer på framstillingen Innlegget blitt delt over 1700 ganger på Facebook. Nå står det på trykk som debattinnlegg på Dagbladet.no.

- Jeg har vegret meg for å si det til avisene fordi det jeg ønsket å formidle dette på min måte i en flate som jeg selv har kontroll over. Dette er et helt umenneskelig press man opplever. Men saken er så viktig at jeg tenkte at det får jeg stå i! Jeg har fått fantastisk gode tilbakemeldinger fra fjern og nær, sier Anne Lene Hansen til Dagbladet.

I VG-intervjuet sier Gerd Helene Kjos at hun blir lei seg av konflikten og snakker om hvordan den siste uka har vært for familien.

I FORHANDLINGER:  Bjørn Kjos' Norwegian er også i dag i forhandlinger med Parat og Norwegian Pilot Union (NPU) om streiken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I FORHANDLINGER: Bjørn Kjos' Norwegian er også i dag i forhandlinger med Parat og Norwegian Pilot Union (NPU) om streiken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg ble ikke provosert av innlegget til Fru Kjos, men jeg gjorde meg noen tanker om at vi faktisk opplever noe av det samme, men fra vidt forskjellige synsvinkler. Det var Norwegian sin pressekonferanse på lørdag som provoserte. Det har jeg forsøkt å mene noe om innlegget mitt, sier Hansen til Dagbladet.

Hansen reagerer på hvordan hun mener pilotene har blitt fremstilt den siste tiden.

- Og det er vel i den menneskelige natur at man blir oppriktig lei seg når sine egne blir feilaktig fremstilt som en gjeng med kravstore idioter som ikke skjønner at de sager over grenen de sitter på, skriver hun.

- Nyttige idioter Parat sa til Dagbladet i dag tidlig partene nå kommer nærmere hverandre for hver dag som går. Hansen reagerer på at hun mener Norwegian framstiller det som om det er fagforeningene som driver kampen, ikke pilotene. Og sier deres tillitt til selskapet nå har nådd bunnen.

- Det er disse pilotene som er fly forbanna på din mann fordi de opplever at de for selskapet bare er noen nyttige idioter, en liten periode til, til man har bygget seg opp nok baser ute, så de kan byttes ut. [...] Tilliten til Norwegian er helt i bunn, så man tør ikke å stole på dem, før man har sikret seg på en veldig tydelig juridisk måte, skriver Hansen i innlegget.

Gerd Helene Kjos ønsker ikke å kommentere innlegget. Norwegian ønsker ikke å kommentere innlegget, kun påstanden om planlagt utbytting av piloter.

- Norwegian har hele tiden sagt at vi ønsker å ha med dyktige skandinaviske piloter videre. Selskapet har gitt en garanti på at det skal være 680 skandinaviske piloter i konsernet. Å gi en enkelt arbeidstakergruppe en slik stillingsgaranti helt unikt i norsk arbeidsliv, særlig i en bransje der konkurransen er stor og marginene små. Det er ingen andre i Norwegian-konsernet som noen gang har fått en slik stillingsgaranti, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Norwegian ba i dag NHO luftfart om frivillig lønnsnemnd, men Parat takket nei og sier denne streiken ikke er et spørsmål om lønn.