Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Min mann var kjærlig

Marie Roberts mann skjøt og drepte fem jenter på en amish-skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en pressemelding fra Marie Roberts skriver hun at mannen hennes var kjærlig, støttende og omtenksom.

- Han var en enestående far. Han tok med barna til fotballtrening, spilte ball i hagen og tok med vår sju år gamle datter på handletur.

Kona skriver at familiens hjerter er knuste, og at de sørger over de uskyldige ofrene som mistet livet.

- Be, vær så snill og be. Be for familiene som har mistet barna sine. Vær så snill og be for vår familie og våre barn, skriver Marie Roberts.

Planla massakren

Mandag skjøt og drepte Charles Carl Roberts (32) fem jenter på en amish-skole i Pennsylvania etter å ha bundet dem sammen i føttene. Han lot guttene gå.

Poliet sier at Roberts startet innkjøpene av utstyr seks dager før massakren, og at han derfor sannsynligvis har planlagt beleiringen på skolen i en ukes tid, melder AP.

Tirsdag i forrige uke var han innom en butikk og kjøpte plastikkbånd. Til skolen tok Roberts med seg tre pistoler, to kniver og trebjelke for å sperre av døren og en bag med ammunisjon. Politiet har seinere funnet sjekklista hans.

DREPTE JENTER: Her bæres liket av Charles Carl Roberts ut av amish-skolen i Pennsylvania. Foto: AP/Scanpix
DREPTE JENTER: Her bæres liket av Charles Carl Roberts ut av amish-skolen i Pennsylvania. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Politiet tror Roberts planla å bli på skolen over lengre tid ettersom han hadde med seg både klesskift og toalettpapir. De tror også at han kan ha planlagt seksuelle overgrep mot jentene, siden han hadde med seg en spesiell type glidemiddel til åstedet.

Selvmordsbrev

Innefra skolen ringte Roberts til kona, Marie Roberts, og sa at han hadde forgrepet seg på to kvinnelige slektninger da de var tre og fem år gamle, og han fortalte at han hadde «drømmer om å gjøre det samme som han gjorde for 20 år siden», ifølge politikommisør Jeffrey B. Miller.

- Men da politiet kom til stedet, ble han forvirret og skjøt seg selv i hodet, sier Miller.

Miller sier at Charles Carl Roberts tydelig slet med psykiske problemer som ingen visste at han hadde.

Han la igjen flere beskjeder til kona si og sine tre barn før han drepte amish-jentene og tok livet av seg selv. Til kona skrev Roberts at han var hjemsøkt av sin for tidlig fødte datter som døde i 1997. Hun døde rett etter fødselen.

- Elises død forandret livet mitt for alltid. Jeg er fylt med så mye hat, hat mot meg selv og mot Gud, og med så mye tomhet. Hver gang vi gjør noe moro, så tenker jeg på at Elise ikke er her, og da går jeg rett tilbake til å være sint, skrev han til kona.

Politiet vet ikke om det er sant at Roberts forgrep seg på kvinnelige slektninger for 20 år siden, i og med at han selv var et barn på denne tiden.

image: - Min mann var kjærlig

- Tragedie

Medlemmer av amish-sekten besøkte i går de drepte jentenes pårørende

- Dette er en tragedie vi aldri har sett før, sier en kvinne. Som mange andre i amish-sekten, vil hun ikke oppgi navnet sitt.

Sam Stoltzfus (62), amish og skogarbeider, sier at ofrene vil bli tatt vare på av troen deres.

- Vi tror at dette var Guds plan, så vi må gå videre. En begravelse er for oss mye viktigere enn en fødsel fordi vi tror på noe etter døden. De døde jentene har det bedre enn de som overlevde, sier han.

SELVMORDSBREV: Roberts sendte et selvmordsbrev til kona Marie Roberts.
-OMTENKSOM: Marie Roberts skriver at mannen hennes var en omtenksom mann. Mandag drepte han fem små amish-jenter.