Min musikk: Øystein Lønn

Øystein Lønn velger CD-er han ikke klarer seg uten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvilke tre plater jeg ikke kan unnvære? Jeg kan ikke svare på det, jeg har det liksom ikke sånn med musikk, rasper Øystein Lønn gjennom en innpåsliten sommerforkjølelse. Forfatteren med Nordisk Råds litteraturpris som bare en av mange bekreftelser på litterært mesterskap, vil heller snakke om den engelskfødte, USA-bosatte jazzpianisten George Shearing:

- Det finnes en tid for alt, for mitt vedkommende, også for å høre bestemte musikere under bestemte omstendigheter. Kanskje det har med humøret mitt å gjøre, jeg vet ikke helt. Men jeg vet derimot at det er utkommet en George Shearing med nyutgivelse av de tingene han slo igjennom med rundt 1950. Den er ikke lett å få tak i, men jeg har en kontakt i Danmark som prøver å skaffe meg akkurat den CD-en, og jeg gleder meg til å høre den. Shearing blir nok sommerens musikk for meg, jeg har hørt mye på ham gjennom årene og hadde tre kassetter, men de ble borte under en eller annen reise. Så du forresten det TV-opptaket der han og Mel Tormé gjorde «It Might As Well Be Spring»?

- Nei, dessverre.

- Det var fra en veldedighetskonsert, og for meg ble det selve versjonen av den sangen. Jeg har truffet andre som har sett opptaket og som ikke delte min opplevelse, men så hørte jeg nylig Mel Tormé bli intervjuet på BBC. Der trakk han fram akkurat den duoversjonen, det opplevde jeg som en liten triumf.

- Da må du ha god sommer med George Shearing. Kan vi forresten vente noen ny bok fra deg til høsten?

- Ikke denne høsten. Men jeg skriver. Hele tida.