- Min oppfatning er at Telenors styre tar arbeidet mot korrupsjon på alvor

Næringsministeren om Telenors håndtering av korrupsjonssaken i Uzbekistan.

INN PÅ TEPPET:  Næringsminister Monica Mæland kalte inn styreleder i Telenor, Svein Aaser, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for å forklare seg om korrupsjonsanklagene mot Vimpelcom.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INN PÅ TEPPET: Næringsminister Monica Mæland kalte inn styreleder i Telenor, Svein Aaser, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for å forklare seg om korrupsjonsanklagene mot Vimpelcom. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Næringsminister Monica Mæland har gitt en skriftlig redegjørelse til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om Telenors håndtering av korrupsjonssaken mot Vimpelcom.

- De tiltak styret i Telenor så lang har foretatt innebærer ingen garanti for at kritikkverdige eller ulovlige handlinger ikke har funnet sted. Det pågår en politietterforskning for å bringe klarhet i dette, skriver næringsminister Mæland.

Etterforskes for korrupsjon Vimpelcom, som har hovedkontor i Amsterdam i Nederland og delvis eies av norske Telenor, etterforskes nå av nederlandske myndigheter for overføringer til presidentdatter Gulinara Karimona i Usbekistan.

I et saksdokument fra den nederlandske påtalemyndigheten heter det:

«Vi etterforsker hvorvidt Gulinara Karimova, som reell eier av Takilant, igjennom selskapet indirekte mottok betalinger fra Vimpelcom og TeliaSonera (selskap som etterforskes i Sverige red.anm.) som motytelse for lisenser og tillatelser.»

Redegjorde for næringsministeren Norske Økokrim har fått tilgang til alle Telenors dokumenter som har med Vimpelcom-saken å gjøre, og selskapet redegjorde forrige onsdag for hva de visste om angivelige korrupsjonsutbetalinger i Usbekistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer