Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Min sønn ble drept i senga. Med kaldt blod

Fares (9) ble drept da han sov.

MISTET SØNNEN: Ahmed Bassiouny viser fram bilde av sønnen Fares (9) som ble drept i et israelsk rakettangrep nord på Gazastripen. Foto: Arne Lapidus
MISTET SØNNEN: Ahmed Bassiouny viser fram bilde av sønnen Fares (9) som ble drept i et israelsk rakettangrep nord på Gazastripen. Foto: Arne Lapidus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GAZA (Dagbladet/Expressen): I Bet Hanoun, bare et par kilometer fra grensen til Israel, møter vi familien Bassiouny som sørger over sitt døde barn. Deres sønn, Fares (9) ble drept av splinter fra en israelsk rakett da han lå og sov.
- Min sønn ble drept i senga. Med kaldt blod. Vi hørte et stort  smell og huset ble fylt av røyk, forteller pappa Ahmed Bassiouny (35).

- Våre fire barn sover på samme rom. Jeg sprang inn, og så et stort hull i veggen. Jeg så at en av sønnene mine var skadd i beinet, de to døtrene var ok.
- Men da jeg løftet på Fares' seng, så jeg bare blod, forteller Ahmed Bassiouny til Dagbladet.

- Nær invasjon
Tidligere i dag la israelske jagerfly Hamas' regjeringsbygning i sentrum av Gaza by i grus. Det var bare et av 180 bombetokt over Gaza.  Samtidig har Israels regjering gitt klarsignal til innkalling av så mange som 75 000 reservister.

Utenriksminister Espen Barth Eide bekrefter overfor NRK at israelerne har gitt beskjed om at en bakkeinvasjon av Gazastripen er nært forestående.

I dag gikk oflyalarmen i den israelske storbyen Tel Aviv igjen. Men det israelske rakettforsvarssystemet «Irondome» (Jernkuppelen) skal ha avskåret raketten som ble sendt fra Gaza. I den sørlige utkanten av byen ble det observert en røyksøyle.  Ifølge den israelske redningstjenesten ble ingen såret i angrepet.
På den israelske hærens offisielle twitterkonto hevdes det at det i løpet av de tre siste dagene er avvfyrt i alt 640 raketter fra Gaza.

410 skal ha truffet israelsk territorium og 230 skal ha blitt avskåret av «Jernkuppelen».
 

Spilte bare ball
Samtidig begraver palestinerne sine døde. Lille Mahmoud Sadallah (4) ble drept da han lekte utenfor hjemmet i Jabalaya nord på Gazastripen. En rakett - sannsynligvis fra et ubemannet israelsk fly - en såkalt drone - skal ha slått ned like ved. Noe Israel benekter.

En 24 år gammel mann skal også ha blitt drept og flere skadd. 
- Vi spilte ball på gata. Jeg pleier alltid å leke med Mahmoud. Plutselig smalt det. Jeg falt og kjente sterk smerte i beinet, forteller Fares Sadallah (12). Han er fetteren til Mahmoud.

- Det var en stor støvsky og jeg så ingenting. De tok meg til sykehus der de sydde 10 sting. Seinere fikk jeg høre at Mahmoud var død, forteller han.  

Huset der to familier Sadallah bor, er helt rasert. Veggene er pepret med splinter. Veggen mot gata er revet opp med et stort hull. Sønderrevne puter, biter av gardiner og en ødelagt lampe ligger på golvet blant murstein og deler av veggen som raste.

- Jeg sto her i kjøkkenet da jeg hørte smellet. Jeg visste at barna var ute og lekte. Jeg var sikker på at de var døde, forteller Hanan Sadallah (32). Hun er mamma til Fares og og tante til Mahmoud.  

- Jeg skrek av skrekk og sprang ut. Jeg så Mahmoud ligge på gata. Full av blod og med et stort hull i hodet. Jeg så også Fares som lå der, forteller hun.
- Etter dette så husker jeg ikke mer. Det ble bare svart. De brakte Fares til meg før han ble sendt til sykehus. Jeg ble så lettet over at han er i live. Men jeg sørger over Mahmoud. Han var som min egen sønn, sier hun.

Hun forteller om de siste skrekkdøgnene. Søvnløse netter og gråtende barn som vil sove hos foreldrene.

- Det kommer aldri til å bli fred mellom Hamas og Israel. Det ble ikke fred da Fatah styrte heller. Israel vil ikke ha fred, hevder Hanan Sadallah.

- Her er vi verken Hamas eller Fatah. Her er vi bare hardt arbeidende mennesker, sier hun og unngår å ta stilling i den bitre konflikten mellom de to rivaliserende palestinske partiene.

Hvorfor bomber de her?
Fruktselgeren Raed Sadallah (40), faren til den døde gutten, er bitter. Han anklager Israel for å bombe vilkårlig.

- Det finnes ingen Hamas-raketter i nærheten av vårt hjem. Hvorfor bomber de her. Mahmoud var så redd de siste nettene. Hver gang det smalt, så kom han til meg eller moren for å få en klem, sier faren til Dagbladet og Expressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!