Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Min sønn ble hengt ut som drapsmann

Heidi Sivertsen er forbannet, bitter og skuffet. Hun har mistet sitt eneste barnebarn. Sønnen og svigerdatteren ble mistenkt for å stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA (Dagbladet): Det er mørketid i Alta. Hos Heidi Sivertsen (50) er det ikke bare sola som er borte. I løpet av vinteren kommer sola tilbake. Det gjør ikke barnebarnet — «Lille» — som hun kaller gutten som ble funnet død onsdag 27. november i fjor i Vanvikan i Nord-Trøndelag.

- Barnebarnet jeg var så glad i, er borte. Sønnen min og svigerdattera ble uskyldig arrestert og siktet for å ha drept sin egen sønn som bare ble 15 måneder.

Da barnet ble funnet død i huset familien leide, vakte saken enorm oppsikt. Det kom fram at foreldrene hadde forlatt den lille guttene alene i huset.

Vold og forgiftning - Det er bare trist. Ikke nok med at «Lille» døde. Sønnen min og svigerdattera ble arrestert og siktet for det verste som finnes: De ble kastet på glattcelle og varetektsfengslet. Mistenkt for å ha drept sin egen sønn, sier Sivertsen.

Bedre ble det ikke da mediene kunne fortelle at politiet også mistenkte både vold og forgiftning.

DØDE:  Den lille gutten ble bare 15 måneder gammel. Han ble funnet død i senga hjemme i Vanvikan i Noird-Trøndelag i november i fjor. Foreldrene ble først siktet, før saken ble henlagt.Foto:Privat
DØDE: Den lille gutten ble bare 15 måneder gammel. Han ble funnet død i senga hjemme i Vanvikan i Noird-Trøndelag i november i fjor. Foreldrene ble først siktet, før saken ble henlagt.Foto:Privat Vis mer

- Sønnen min ble i 2008 dømt til fengsel i seks måneder for narkotikakriminalitet. Han har sonet sin straff, hadde gjort opp for seg. Han skiftet navn, og startet på nytt. Likevel blir det dratt opp igjen.

- Gjør bare vondt - Jeg synes det rett og slett er utilgivelig. Alle her i Alta skjønte hvem det var som var mistenkt. Avisene og tv-kanalene gjorde det bare verre. Det ble spekulert i vold og forgiftning, sier Heidi Sivertsen.

Hver dag tenker hun på barnebarnet hun har mistet.

- Det gjør bare vondt. Vi elsket ham. Han var vår framtid, sier Heidi stille.

Bitter og skuffet Den 50 år gamle Alta-kvinnen er bitter og fryktelig lei seg.

- Jeg føler også at alle sviktet da sønnen min og svigerdattera ble løslatt.

DRAPSALARM: Det ble slått full drapsalarm da den lille gutten ble funnet død i Vanvikan i november i fjor. Kriminalteknikere jobbet på stedet. Foto: Ole Morten Melgård
DRAPSALARM: Det ble slått full drapsalarm da den lille gutten ble funnet død i Vanvikan i november i fjor. Kriminalteknikere jobbet på stedet. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

- Jeg fikk hjelp av familie, støtteapparat og gode venner som var rundt meg. De — sønnen min og kona - ble bare overlatt til seg selv. De hadde mistet sønnen sin, og de ble mistenkt for å ha drept ham. Hjelpeapparatet burde vært der, men ingen brydde seg, sier Heidi Sivertsen.

I ukene etter dødsfallet raste verden sammen for Heidi. Hun hentet ikke posten, våget ikke å gå ut — og kjørte ikke bil på sju uker.

- Folk stirret! Noen sluttet å hilse. Andre snudde og gjorde det de kunne for å unngå meg. Det var fælt. Etter at barnet døde, har enkelte bare kuttet meg ut.

- For meg oppleves taushet som verre enn at noen sier noe. Heldigvis har noen trofaste venner vært der for meg hele tida.

- Vi elsket ham Heidi Sivertsen har aldri vært i tvil:

- Jeg har trodd på sønnen min og svigerdattera hele veien. De elsket «Lille» over alt her på jord.

Men Heidi Sivertsen føler fortsatt at mistanken henger over sønnen.

- Jeg synes ikke mediene har oppført seg fint. Da saken ble henlagt, var de ikke interessert lenger.

- Sønnen din og svigerdatteren lot barnet være hjemme alene?

- De var i en veldig presset situasjon. De fryktet at barnevernet skulle ta sønnen. Han lå og sov, og han pleide å sove lenge. Derfor kjørte de til psykologen, og de var ikke borte lenge, sier Heidi Sivertsen.

- Fryktelig tøft - Det har vært fryktelig tøft og vanskelig. Jeg har mistet mitt eneste barnebarn. Og sønnen min og svigerdattera ble siktet for å ha drept ham.

- Først ble det mistenkt at sønnen min med vold hadde drept «Lille». Deretter mistenkte politiet forgiftning. Obduksjonen har bevist at det ikke er hold i noe av det, sier Heidi Sivertsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling