Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Min sønn er en psykotisk drapsmann

Faren til Phillip Garrido, som kidnappet Jaycee Dugard og holdt henne fanget i 18 år, tror også sønnen er en morder.

BODDE I HAGEN TIL KIDNAPPEREN: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet for 18 år siden, hele tiden skal hun ha bodd sammen med kidnapperen Philipp Garrido og fått to barn med han. FOTO: SCANPIX
BODDE I HAGEN TIL KIDNAPPEREN: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet for 18 år siden, hele tiden skal hun ha bodd sammen med kidnapperen Philipp Garrido og fått to barn med han. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I hagen til Phillip Garrido er det telt og flere skur der Jaycee og hennes to døtre skal ha tilbrakt store deler av livet sitt, nå er den samme hagen full av åstedsetterforskere og likhunder.

Politiet etterforsker nå en kobling mellom Garrido og flere drepte prostituerte, samt drapet på 15 år gamle Lisa Norrell.

Et seksuelt pervertert monster
Likhundene er på plass i hagen for å finne spor av eventuelle andre personer Garrido kan ha bortført og drept, og Garridos far Manuel Garrido (87) er ikke i tvil om at sønnen hans kan ha vært i stand til å drepe.

- Jeg tror sønnen min drepte de prostituerte, sier faren til kidnapperen til New York Post.

Manuell Garrido omtaler sin sønn som et seksuelt pervertert monster som var sexavhengig, han er også overbevist om at hans ekskone, Patricia Garrido, må ha visst om Jaycee og hennes to barn.

- Hun bodde sammen med de hele tiden. Hun kunne ha gjort noe med det, men lot være, sier han til New York Post.

Patricia Garrido har hatt demens de siste seks årene og har nå blitt flyttet til et ukjent pleiehjem av myndighetene.

JAYCEE DUGARD: Jaycee Dugard ble i 1991 kidnappet, da var hun elleve år gammel. Nå er hun blitt 28 og har fått to barn med kidnapperen Phillip Garrido, som også mistenkes for flere drap. REUTERS/via Child Quest/Handout/Scanpix
JAYCEE DUGARD: Jaycee Dugard ble i 1991 kidnappet, da var hun elleve år gammel. Nå er hun blitt 28 og har fått to barn med kidnapperen Phillip Garrido, som også mistenkes for flere drap. REUTERS/via Child Quest/Handout/Scanpix Vis mer

Etterforskes for flere drap
Nå avhøres Phillip Garrido om dødsfallet til 15 år gamle Lisa Norell, som ble funnet kvalt i november 1998, ni dager etter hun forsvant fra en fest i Antioch, der Garrido bor.

Jessica Frederick (24), Rachael Cruise (32) og Valerie Dawn Schultz (27) ble funnet kvalt og stukket i hjel i 1998 og 1999. Alle tre var prostituerte og bodde i Antioch.

Naboeiendommen til Garrido ble også gjennomsøkt søndag ettermiddag, årsaken til dette er at Phillip Garrido passet på huset i en lenger periode. På eiendommen var det også flere skur og tilbygg som nå er avsperret og blir undersøkt av etterforskere.

Låsene var snudd
Danny Robinson bor nå i huset som Garrido passet på, han forteller at alle låsene til huset var snudd, slik at man kunne låses inne ikke ute.

- Det tok meg en stund å forstå at Garrido hadde tilgang til alle disse skurene, de var egentlig på min eiendom, men det var gjerder slik at de lå ved Garridos hage. Da jeg gikk inn i ett av skurene så jeg et stereoanlegg, en sofa, en madrass og en videospiller. Garrido var veldig opptatt av å få tilbake den videospilleren, sier Robinson til Daily Mail.

Moren til 15 år gamle Lisa som ble funnet drept i 1998, forteller til Daily Mail at hun har hatt besøk av politiet, og hun håper nå på et svar om hvem som drepte datteren for over ti år siden.

En talsmann for Contra Costa-politiet bekreftet i går at de har utvidet etterforskningen til områdets uløste drap, men ville ikke gi noen mer utdypende informasjon om etterforskningen som han sa var i startfasen.

PÅGREPET: Phillip Garrido og hans kone Nancy er pågrepet av politiet. AFP PHOTO / El Dorado County Sheriff's Office / Scanpix
PÅGREPET: Phillip Garrido og hans kone Nancy er pågrepet av politiet. AFP PHOTO / El Dorado County Sheriff's Office / Scanpix Vis mer

Sonet ti år av en 50-års dom
På 70-tallet ble Garrido tatt for å ha kidnappet en 25 år gammel kvinne på en parkeringsplass i Salt Lake Tahoe - den samme byen Jaycee bodde i da hun ble kidnappet. Garrido skal ha tatt håndjern på den 25 år gamle kvinnen, bundet henne og voldtatt henne i et varehus i Reno, som etterforskere fra saken kalte et «sexpalass» fylt med sex-leketøy, sex-magasiner, sex-videoer, store scenelys, vin og en seng.

Han sonet da omtrent 10 år i fengsel, av en opprinnelig 50 år lang føderal dom for kidnapping, og mindre enn ett år av fire livstidsdommer fra Nevada for seksuelt overfall. Han ble løslatt på prøve i 1988. I 1993 måtte han tilbake i fengsel for å ha brutt reglene for prøveløslatning, men ble løslatt samme år.

Den 25 år gamle kvinnen, Kathleen Callaway, er nå 58 og har stått frem med sin historie om «monsteret» Garrido.

Garrido skal ha vært ruset på LSD før han overfalt kvinnen og tok henne med til varehuset i Reno. Callaway fortalte New York Daily News at hun var overveldende lettet over at Garrido var tilbake i fengsel, og sjokkert av den forferdelige saken.

SØKER ETTER FLERE: Politiet søker nå med likhunder i bakgården og naboeiendommen til Garrido. Han etterforskes nå for drapet på flere prostituerte og en 15 år gammel jente. EPA/MONICA M. DAVEY
SØKER ETTER FLERE: Politiet søker nå med likhunder i bakgården og naboeiendommen til Garrido. Han etterforskes nå for drapet på flere prostituerte og en 15 år gammel jente. EPA/MONICA M. DAVEY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling