- Min sønn er uskyldig

LARVIK (Dagbladet): - Min sønn er uskyldig. Han er lettet over å bli siktet for drapet. Det sier faren til den 23 år gamle mopedisten som i går ble siktet for å ha drept tolv år gamle Kristin Juel Johannessen i Larvik i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede var på ferie sammen med kjæresten sin i Estland da han ble etterlyst i går. Han har vært i politiets søkelys siden nyttår, men etterforskningsledelsen har ikke tatt sjansen på å ta ut en siktelse før i går.

Ringte pappa

23-åringen ringte i går kveld sin far fra ferja, og advokat Thor Kjærvik ble orientert om telefonsamtalen.

Siktelsen bygger både på taktiske og tekniske beviser. Hårfunn på den tolv år gamle avdøde jenta kan knytte 23-åringen til ugjerningen. I går ransaket politiet 23-åringens hjem både i Norge og i Sverige. Både datautstyr og mopeden til 23-åringen ble beslaglagt.

- Politiet tok med alt, sier faren til 23-åringen til Dagbladet.

Tekniske funn

Politiet vil bare gi sparsomt med opplysninger i saken, men etter det Dagbladet forstår, er det tekniske funn som er bakgrunnen for siktelsen. Faren til siktede legger ikke skjul på at familien har hatt en vanskelig periode de siste ukene.

- 23-åringen har vært i mange og lange avhør siden nyttår. Hans venner og familie er også blitt avhørt en rekke ganger.

Tolv år game Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt onsdag den 5. august i fjor. En uke etter ble en 54-åring i Sandefjord arrestert for drapet. Han satt fengslet i tre måneder før politiet måtte løslate ham.

Millionkrav

Advokat Jonny Sveen vil kreve millionerstatning på vegne av sin klient. Siktelsen som nå er tatt ut mot 23-åringen, gjør at Sveen kan gå i retten med gode kort på hånda.

- Jeg tror min sønn er fornøyd med at han nå er siktet. Politiet har allerede gjort én tabbe - nå gjør de en til, sier faren til den drapssiktede 23-åringen til Dagbladet.

bernt.blomquist@dagbladet.no