- Min sønn hadde lignet Trayvon

President Barack Obama hiver seg på drapssaken som setter sinnene i kok i USA.

SKUTT OG DREPT: 17 år gamle Trayvon Martin ble skutt da han gikk hjem fra butikken. En lokal leder for nabolag-vakta, George Zimmerman, avfyrte det dødelige skuddet, men mener han handlet i selvforsvar og er ikke pågrepet. Det opprører nasjonen. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Scanpix
SKUTT OG DREPT: 17 år gamle Trayvon Martin ble skutt da han gikk hjem fra butikken. En lokal leder for nabolag-vakta, George Zimmerman, avfyrte det dødelige skuddet, men mener han handlet i selvforsvar og er ikke pågrepet. Det opprører nasjonen. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

17 år gamle Trayvon Martin ble i slutten av februar skutt og drept av en nabolags-vakt da han var på vei hjem fra butikken i Sanford i Florida i USA. Drapet har satt sinnene i kok i USA.

Mannen som skjøt gutten, George Zimmermann, sier han handlet i selvforsvar og har ikke blitt pågrepet. I dag demonstrerte tusenvis av mennesker mot at mannen ikke ennå er pågrepet og stilt for retten. Omtrent samtidig heiv president Barack Obama seg på saken.- Hvis jeg hadde hatt en sønn, hadde han lignet Trayvon, sa presidenten, ifølge CNN.

Omstridt lov Han mener nasjonen må gå i seg selv for å finne ut hvorfor noe slikt kunne skje.

- Jeg tror enhver forelder i USA forstår hvorfor det så viktig at vi etterforsker alle sider av denne saken og finner ut akkurat hva som har skjedd, sa Obama.

Mer enn 1,3 millioner personer har skrevet under på en underskriftskampanje som krever at Zimmermann bør siktes for drap.

Zimmermann hevder han handlet i selvforsvar og legger til grunn en lov i Florida som går på at en person ikke nødvendigvis må komme seg vekk fra en potensielt farlig situasjon på offentlig sted, men som tillater at personer kan angripe hvis han mener han eller andre er i fare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer