- Min sønn hjelper meg å glemme

Bare i selskap med sin fire måneder gamle sønn klarer kaprerdømte Mansour Muhammadi Injeh å flykte fra en vond fortid og usikker framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Minnene er der hele tida. Nå lever jeg for min kone og min sønn, som er den eneste som får meg til å glemme alt det vonde, sier Mansour.

Etter å ha møtt Frp's Per Sandberg i «Redaksjon 21» i går kveld og fått beskjed om å forlate landet frivillig av respekt for det norske folk, ønsker han bare én ting: å reise hjem til Bærum.

- Det er for dem - min familie - jeg kjemper. De holder meg oppe og gir meg kraft til å komme gjennom usikkerheten om jeg får bli i Norge.

Den lille familien på tre bor i Bærum. Hans norske kone er årsaken til at han vendte tilbake til landet han tvang det kaprede flyet til å lande i i 1993.

- Vi traff hverandre og ble forelsket, og brevvekslet hele tida mens jeg satt i fengsel. Da jeg fikk avslag på asylsøknaden i Danmark i fjor, ba hun meg om å komme hit. Det gjorde jeg. Hadde ingen andre steder å gjøre av meg, selv om jeg fryktet fortida ville bli brakt opp.

Nå ber Mansour det norske folk om å glemme. Han mener han har betalt for kapringen for fire år siden: - Jeg var desperat og måtte flykte fra land og familie. Det har gjort vondt hele tida siden. Nå ønsker jeg å få sjansen til ei framtid her i Norge, med hjem, kone og barn.

Annen familie har han ikke utenfor Iran. Her bor mor og to søsken, som han fra tid til annen har kontakt med. Oppstyret de siste dagene har han ikke tort å fortelle dem om.

- Jeg har ikke ønsket å skremme dem. Blir jeg sendt hjem, blir jeg drept.

BER DET NORSKE FOLK GLEMME: - Familien holder meg oppe og gir meg kraft til å komme gjennom usikkerheten om jeg får bli i Norge, sa kaprerdømte Mansour Muhammadi Injeh til Dagbladet i går.