<b>«NOEN» KORT: </b>Eskevis av kort med konvolutter har tatt veien til hjemmet i Exmouth, til Karen og Ollie Jones. &nbsp;Foto: Privat
«NOEN» KORT: Eskevis av kort med konvolutter har tatt veien til hjemmet i Exmouth, til Karen og Ollie Jones.  Foto: PrivatVis mer

- Min sønn med autisme elsker å åpne kort. Kanskje du kunne sendt ham et?

Morens bønn fikk enorm resons.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I den digitale verden skjer det iblant at et innlegg blir distribuert verden rundt, og får mange til å bry seg. Det merket den hjemmeværende moren Karen Jones fra Exmouth i Storbritannia.

Forrige tirsdag postet hun en forespørselen i en gruppe for hjembyen, der man for eksempel kan poste arrangementer, si fra om man har mistet noe eller spørre om ting man lurer på.

Jones spurte om noen kunne sende noen kort i konvolutter til sønnens bursdag, ettersom de hadde liten familie.

«HJELP?? Min sønn med autisme er snart femten år. Han har akkurat fortalt meg at han elsker å åpne kort så mye at han har laget et par til seg selv.»

Hun avsluttet med en ganske beskjeden oppfordring:

«Hvis du har et gammelt et bak i skapet, kanskje du kunne sendt det til ham?»

Saken ble først omtalt i The Telegraph. Bursdagen var lørdag og moren la ved adressen. Resultatet? Kassevis med post, langt mer enn de fikk plass til i postkassa.

- 30 esker med kort på fredag og 32 esker på lørdag. Vi får gode ønsker fra hele verden. Dronningen fikk 17 000 brev til sin 90-årsdag. jeg tror han har overgått det, sier hun til Dagbladet.

KASSEVIS: Ollie med en del av posten, utenfor huset i Exmouth. Foto: Privat
KASSEVIS: Ollie med en del av posten, utenfor huset i Exmouth. Foto: Privat Vis mer

- Det er Ollie-er overalt

Over 25 000 har delt Facebook-posten videre, og i tråden under poster folk bilder av at de skal sende kort til Ollie.

- Hvert eneste kort er en del av noens hjerte. Hvert eneste kort blir enormt satt pris på.

Hun understreker imidlertid at det finnes mange barn som har det som sønnen.

- Jeg håper folk husker at det er Ollie-er overalt. Gjennom har vi fremmet autisme på en positiv måte og hjulpet mange til å føle seg mindre alene og mindre isolerte, sier Karen Jones til Dagbladet.

- Kan ha problemer med å forstå den sosiale verdenen

Autisme kjennetegnes blant annet av problemer med kontaktevne, forstyrret språkutvikling og ritualistisk og tvangspreget atferd, ifølge Store medisinske leksikon.

Lederen for The National Autistic Society i Storbritannia, Jane Harris, sier til The Independent

- Men ingen bør falle for myten at folk med autisme foretrekker å være alene. Mange vil ha venner, men har vanskelig for å få noen, fordi de kan ha problemer med å forstå den sosiale verdenen.

Jane Harris sier til den britiske avisa at mer enn én av hundre i Storbritannia har en autismediagnose. I Norge er det én av tusen som har diagnosen, ifølge NHI.

- Hvis man er usikker på hvordan man kan kommunisere med noen som er på autismespekteret på best mulig måte, er det enkleste å spørre dem eller noen som kjenner dem godt, som et familiemedlem eller en som jobber med dem, sier Harris til The Independent.