DØDE 1. MARS: Tidligere i dag kom det fram at brasiliansk politi etterforsker dødsfallet til tidligere generalsekretær i Håndballforbundet Niels Hertzberg. Hertzberg, døde 1. mars i år. Han var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik. Her sammen med blant andre kong Harald under NM i håndball i 2001. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
DØDE 1. MARS: Tidligere i dag kom det fram at brasiliansk politi etterforsker dødsfallet til tidligere generalsekretær i Håndballforbundet Niels Hertzberg. Hertzberg, døde 1. mars i år. Han var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik. Her sammen med blant andre kong Harald under NM i håndball i 2001. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIXVis mer

- Min teori er at det ligger noe kriminelt bak

Men etterforskningsleder Alexandro Gomes utelukker ikke at Niels Hertzberg døde av naturlige årsaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag kom det fram at politiet i delstaten Rio Grande do Norte i Brasil etterforsker dødsfallet til tidligere generalsekretær i Håndballforbundet Niels Hertzberg.

Hertzberg døde i nærheten av Natal i Brasil 1. mars i år. Han var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik.

Etterforskeren som har ansvar for saken hos brasiliansk politi, sier til Dagbladet at de etterforsker dødsfallet som et drap.

- Min teori er at det ligger noe kriminelt bak, sier Alexandro Gomes i politiet i Rio Grande do Norte til Dagbladet. Det er han som har hovedansvaret for etterforskningen av dødsfallet.

GIFT MED HERTZBERG: Tidligere generalsekretær i Håndballforbundet Niels Hertzberg var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
GIFT MED HERTZBERG: Tidligere generalsekretær i Håndballforbundet Niels Hertzberg var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- Men jeg vil fortsatt ikke utelukke at han døde av naturlige årsaker, understreker Gomes.

Døde under ferietur Hertzberg var på ferie i landet da han døde.

Den brasilianske avisa G1 Globo
meldte i dag at politet i delstaten Rio Grande do Norte har satt i gang etterforskning av dødsfallet etter at de 25. mars mottok obduksjonsrapporten.

Ifølge G1 Globo
viser obduksjonsrapporten at nordmannen døde som følge av en hjerneblødning og skader i ryggmargen, men at han også hadde hodeskader og kutt, samt blåmerker på knærne.

I sjokk Karl-Arne Johannessen, håndballpresident og nær venn av  Hertzberg, er i sjokk etter oppslagene. Han er sikkert på at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

- Det er utenkelig at det har skjedd noe kriminelt. At politiet nå etterforsker saken er en standard prosedyre, sa Johannessen til Dagbladet tidligere i dag.

DØDE PÅ SYKEHUSET: Niels Hertzberg døde på dette sykehuset Rio Grande de Norte. Foto: PRIVAT
DØDE PÅ SYKEHUSET: Niels Hertzberg døde på dette sykehuset Rio Grande de Norte. Foto: PRIVAT Vis mer