- Min tid på stortinget er over

Michael Tetzschner slo Inge Lønning og er dermed på sikker plass foran valget.

STRIDEN AVGJORT: Michael Tetzschner (t.v.) og Inge Lønning under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre mandag kveld.
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
STRIDEN AVGJORT: Michael Tetzschner (t.v.) og Inge Lønning under nominasjonsmøtet i Oslo Høyre mandag kveld. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØYRES HUS I OSLO (Dagbladet.no): Inge Lønning (71) tapte kampen om tredjeplassen på Oslo Høyres stortingsliste. Michael Tetzschner (55) er dermed på sikker plass foran valget.

Michael Tetzschner er mangeårig bystyremedlem i Oslo og var byrådsleder fra 1989 til 1991. Han ble leder av Oslo i 2006 og er gift med tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet. Tetzschner er medlem av Høyres sentralstyre.

Rafiq vraket - stemt inn
Lønning ble foreslått til fjerdeplass, men tapte denne til Nikolai Astrup, som får denne plassen på Oslo Høyres stortingsliste. Gjør Høyre et godt valg i Oslo kan også denne gi plass på Stortinget.

Afshan Rafiq (33) ble først vraket fra fjerdeplassen av salen, men fikk femteplassen på stortingslista etter en kampvotering.

Blir gjerne statsråd
- Min tid på stortinget etter denne perioden er nok forbi. Hva jeg skal gjøre etterpå etterpå er usikkert, sier Lønning til Dagbladet.no.

I et portrettintervju med Dagbladet sa Lønning at han gledet seg «til å få det overstått», om kvelden kampvotering

Om Høyre kommer i regjering etter høstens valg er ikke partiveteranen fremmed for en statsrådspost.

- Jeg håper valgresultatet gir grunnlag for at Høyre kommer i regjering. Det vil være fristende med et tilbud som forsknings- og utdanningsminister, det er jo et fagområde jeg har jobbet med hele mitt voksne liv, sier Lønning til Dagbladet.no.

Tetzchner fikk 108 stemmer mot Lønnings 73. Tetzchner er blant annet kjent for sitt ønske om et tett samarbeid med Frp i Oslopolitikken.

Kriminalitet og økonomi
Per-Kristian Foss (58) topper nominasjonslisten og på andreplass ble Ine Marie Eriksen Søreide (32) valgt inn.

- Vi vil satse på kjernesakene skatt, økonomi, kriminalitet og utdanning, sier Foss, som tar forbehold om at partiet på landsbasis ikke enda er ferdige med å utmeisle valgkampen.

Jeg opplever at Oslo-folk er førnøyde med Erling sitt byråd (Oslos byrådsleder, red. anm.) og at dette er et sterkt kort for Høyre i hovedstaden, sier Foss, som for 28 år siden opplevde å bli valgt inn på Stortinget da han var nominert på 7. plass.

I dag har Høyre tre representanter fra Oslo på Stortinget.

Dagbladet.no følger nominasjonsmøtet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer