- Min tvillingsjel gjorde det

Den svenske kvinnen som tok livet av to av barna sine og la de i fryseren, forklarer seg nå i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 31 år gamle kvinnen er tiltalt for en av de alvorligste barnedrapssakene i Sverige på lenge. Blek og sammenbitt tok hun plass i vitneboksen i formiddag og begynte sin rystende forklaring, skriver Expressen. Salen er full av journalister og tilskuere. Kvinnen har innrømmet at hun tok livet av to av barna sine.

- Det føltes som om min tvillingsjel drepte barna og at jeg bare så på, sa kvinnen i retten i dag.

Tilregnelig

De sakkyndige har konkludert med at kvinnen var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Hun risikerer dermed seks års fengsel for drapene på de to nyfødte. Det første skjedde i 1993, da tok hun en graviditetstest.

- Da fikk jeg vite at jeg var gravid. Dagene bare gikk. Jeg vet ikke hva jeg følte og tenkte, annet enn at jeg ikke ville være gravid, sa kvinnen.

Hun avviste at hun hadde planlagt å ta livet av barnet. Hun fortalte kort at hun var kledd i en morgenkåpe og at hun kan ha tatt livet av jentebabyen med beltet.

- Rett etterpå la jeg barnet i fryseboksen og gjorde rent leiligheten, forklarte hun.

Sa ingenting

31-åringen fryktet at moren ville bli sint dersom hun fikk vite om graviditetene. I 1998 var hun gravid igjen, i sjuende eller åttende måneden.

- Jeg fortalte det ikke til noen, sa moren og forklarte forløpet til det andre barnedrapet. Hun hadde laget matpakke til sønnen da hun fikk plutselige smerter.

- Jeg tok et glass vann og gikk inn i soverommet. Siden startet fødselen. Det gikk veldig fort, forklarte hun.

Kvinnen husket bare at hun drepte gutten rett etter forløsningen, men ikke hvordan det skjedde.

- Kanskje kvalte jeg ham med hendene.

Etter å ha konstatert at gutten var død svøpte hun ham i et håndkle og la ham i fryseboksen.

Hun forklarte at hun har følt seg dårlig etterpå, men at hun ikke har fortalt noen om drapene. I løpet av ettermiddagen begynner vitneforklaringene.