Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Min verste biltabbe

Eli Hagen er ikke alene om å være ute å kjøre. Her er kjendisenes verste sjåførhistorier:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Wigert, skuespiller

- Jeg har også kjørt utfor den trappa! Det hendte på kong Olavs tid, da jeg og min daværende kone var på middag på Slottet. Vi ble hentet av en venn og kjørte av gårde. Plutselig sa det brrr, et skikkelig spetakkel. Sjåføren utbrøt: «Jøss, jeg kjørte utfor trappa, jeg». Vi lo godt. Jeg tror knepet med den trappa er å ikke bremse. Det gikk nemlig helt fint med bilen vår.

Johan Golden, komiker

- Jeg er sinnssykt god til å kjøre. Spesielt venstresvinger. Dessuten rygger jeg som en konge. Akkurat nå har jeg ikke bil, men kjører rundt på en gammal Suzuki Intruder motorsykkel. Forresten: Jeg klarte å krasje første dagen jeg hadde førerkort. Det var imidlertid ikke min feil, men en gjøk som kjørte rett i døra mi.

Kåre Valebrokk, TV2-sjef

- Jeg har i alle fall ikke kjørt ned trappa på Slottet. Opp igjennom karrieren har jeg knust mange biler og bulket en del skjermer. Jeg har ikke tid til å ramse opp alle disse historiene.

Vidar Theisen, værmelder

- Det var en gang på Majorstua. Jeg kom nok litt fort og så ble det rødt lys i et lyskryss. Jeg kjørte rett gjennom, men heldigvis gikk det bra. - Har du aldri bulket? - Joa, men det har aldri vært min feil, tror jeg.

Tom Sterri, revysjef

- Har gjort mye teit med bil, ja. Husker spesielt én gang, to uker etter at jeg hadde fått førerkort. Jeg skulle overraske en kamerat og kjøre forbi ham på innsiden. Dermed svingte jeg opp få fortauet og skremte vettet av en del fotgjengere. Det jeg imidlertid ikke visste, var at det lå en sivil politibil bak. Jeg tryglet og ba for førerkortet og politimannen hadde medynk med meg. Jeg slapp med en skarp irettesettelse.

Geir Børresen, skuespiller

- Jeg hadde parkert bilen foran huset, gått ut og - huff, så begynte den å rulle, rett mot bilen foran. Jeg fikk sjokk - det er ikke moro å se at bilen din ruller i utforbakke uten at noen sitter bak rattet, i fri og med håndbrekket av. Det kostet meg 10000 kroner i reparasjoner, selv om bilen ikke rullet mer enn 10- 12 meter, minnes Børresen om uhellet for snart ti år siden. Og lover at det aldri skal hende igjen.

Arne Brimi, mesterkokk

- Heh, det måtte være da jeg kjørte tomt for bensin i Gudbrandsdalen og måtte ut å gå, det nærmet seg stengetid på bensinstasjonen og var mørkt. Men det gikk nå bra, jeg rakk fram og fikk fylt kanna, forteller Brimi, som ellers har kjørt tabbefritt.

Knut Bjørnsen, programleder

- Jeg satt i bilen hjemme på gårdsplassen - det er noen år siden - og greide på en eller annen måte å rygge inn i min kones bil. Da ble jeg så skremt at jeg valgte feil både på gir og gass, og kjørte rett i inngangsdøra, forteller Bjørnsen om en entre han aldri vil komme til å glemme.

Øivind Blunck, artist

- Det var i 1969. Jeg hadde nettopp kjøpt min første bil, en 1962-modell boble, og fant raskt ut at det var noe galt med styringa. På vei mot verkstedet oppdaget jeg at jeg hadde kjørt for langt, og prøvde meg på en u-sving på Trondheimsveien. Det gikk ikke så bra, jeg kolliderte med en trailer. Selv klarte jeg meg unna med en mindre hodeskade - og siden har jeg vært sånn, ler Blunck og legger til at han sto på scenen allerede samme kvelden.

Vera Kvaal, programleder

- Jeg har ikke hatt lappen i mer enn tre år, og har ikke rukket de største tabbene ennå. Men i forfjor vinter på Ris, forsøkte jeg å ringe i mobiltelefonen og kjøre samtidig - det gikk ikke så bra, selv om det ikke gikk raskere enn gå-fart - jeg kjørte rett inn i en snøfonn og sto bom fast. Måtte fram med spade for å komme løs. Pinlig, om ikke så alvorlig, sier Kvaal.

Jon Michelet, redaktør

- Jeg var ute i bushen i Zambia sammen med noen afrikanske venner og fikk ikke start på pickup-en vi hadde med oss. Det viste seg at begge batteriene vi hadde med hadde sprukket, og det var 10 mil til nærmeste vei. Å starte en diesel-pick up uten batterier er jeg jævla dårlig på, for å si det sånn. Vi brukte en hel dag på å fyre opp bål og varme opp kluter som vi la på motoren. Til slutt fikk vi motoren så varm at vi fikk den i gang igjen.

Kiki Sørum, moteekspert

- Jeg hadde punktert og visste at jeg ikke burde kjøre med bilen, men så kom jeg på at Citroën-en min hadde hydraulisk system. Jeg hevet bilen og kjørte på tre hjul til verkstedet. Det er vel en sånn ting bare damer kan gjøre.

Torkjell Berulfsen, artist

- Jeg lå under bilen og skulle skifte vinterdekk. Plutselig begynte jekken å skli og jeg ble liggende fastklemt mellom dekket og framskjermen. Det var svært kaldt og ikke akkurat behagelig å ligge der. To gamle damer kom gående forbi, men det var seint på kvelden og jeg våget ikke å rope til dem av frykt for å skremme dem. Til slutt klarte jeg å åpne ventilen med den ledige hånda slik at jeg kom meg løs.

KNUT VIGERT, skuespiller
KÅRE VALEBROKK, TV 2-sjef
KNUT BJØRNSEN, programleder
ØIVIND BLUNCK, artist
JON MICHELET, redaktør
JOHAN GOLDEN, komiker
VIDAR THEISEN, værmelder
TOM STERRI, revysjef
GEIR BØRRESEN, skuespiller
VERA KVAAL, programleder
KIKI SØRUM, moteekspert
TORKJELL BERULFSEN, artist
Hele Norges coronakart