Mina (20) slår alarm om massiv asylstrøm: - Vi blir minoritet i egen bygd

Frykter noen av de førti innbyggerne i bygda flytter hvis kommunen får 680 asylsøkere. I helga ble sentrum i kommunen tapetsert med flyktningfiendtlige klistremerker.

BEKYMRET: Mina Gjerde (20) frykter at barnefamiliene flykter fra bygda hvis det faktisk blir sånn at Bolkesjø hotell (bakgrunn) blir akuttmottak for 500 flyktninger. Foto: Espen Braata / Privat.
BEKYMRET: Mina Gjerde (20) frykter at barnefamiliene flykter fra bygda hvis det faktisk blir sånn at Bolkesjø hotell (bakgrunn) blir akuttmottak for 500 flyktninger. Foto: Espen Braata / Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den lille bygda Bolkesjø i Telemark kan i høst ende med å ta imot rundt 680 flyktninger. Det har stor innvirkning på lokalsamfunnet med 40 innbyggere.

- Vi blir en minoritet i egen bygd. Nå er det flere barnefamilier som har sagt at de vil flytte hvis det kommer enda flere, og det er de som er viktige for at bygda overlever, sier Mina Gjerde (20).

Ungjenta fra Bolkesjø har fått stor oppmerksomhet de siste dagene, etter at Aftenposten trykket et leserinnlegg om situasjonen i Bolkesjø. I går var hun på Dagsrevyen. I dag har lokalpressen ringt henne ned.

Meldingene har strømmet inn fra hele landet. Ikke alle er like positive.

- Jeg får en del støtte, men spesielt folk fra større byer klarer ikke å sette seg inn i situasjonen. Noen klarer ikke å skille sak og person, og beskylder meg for å ha rasistiske holdninger, sier hun til Dagbladet.

- Det er såklart ikke noe koselig, for jeg er uenig, og har all respekt for dem, sier hun om asylsøkerne.

Den lille bygda i Telemark tok i høst imot drøyt 160-180 asylsøkere da det ble opprettet akuttmottak for flyktninger på ett av hotellene i bygda. Nå jobber UDI med en avtale avtale om at ytterligere 500 skal komme til et annet hotell i samme bygd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer