- Mindre bevegelser i Mannen

Hastigheten på bevegelsene i fjellmassene på fjellet Mannen har gått ned i løpet av natt til onsdag.

FØLGER UTVIKLINGEN: Geolog Einar Anda i Åknes/Tafjord Beredskap IKS har fulgt situasjonen i Mannen i natt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .
FØLGER UTVIKLINGEN: Geolog Einar Anda i Åknes/Tafjord Beredskap IKS har fulgt situasjonen i Mannen i natt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter et foreløpig maksimum på bevegelsene tirsdag kveld har hastigheten i bevegelsene avtatt litt i natt, sier geolog Einar Anda i Åknes/Tafjord Beredskap IKS til NTB onsdag morgen.

Det har heller ikke vært meldt om noe fall av steiner siden tirsdag kveld.

- Dette har jo sammenheng med at det har vært betydelig mindre nedbør. Mens det tirsdag var varmegrader i tillegg, er det nå et par minusgrader på fjellet. Det er også meldt minusgrader i dagene framover, noe som også kan ha en stabiliserende effekt, sier Anda.

Geologene har tidligere anslått at det var sannsynlig med et ras på Mannen i løpet av tirsdag kveld eller ved midnatt natt til onsdag, men dette har ikke slått til.

Kombinasjonen av lite nedbør og kaldere temperatur gjør det vanskelig å komme med noen sikker prognose.

- Nedbøren spiller en stor rolle. Det er jo langt fra ekstrem nedbør nå, sier Anda.

Det vil senere onsdag bli holdt en ny orientering fra geologene om situasjonen. Senere på dagen kommer også justisminister Anders Anundsen (Frp) for å få en orientering om situasjonen, befare fjellmassivet via helikopter og møte lokalbefolkningen på et åpent møte.

(NTB)