Mindre Dent-o-sept-erstatninger enn antatt

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) har mottatt i alt 215 søknader om erstatning i kjølvannet av Dent-o-sept-skandalen. Den siste av disse kom inn onsdag. Flere er ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er for tidlig å anslå hvor mye som totalt vil bli utbetalt i erstatninger til Dent-o-sept-ofre, sier NPE-direktør Erling Breivik til NTB.

Men han slår fast at omfanget av skadene forårsaket av munnpenselen synes mindre enn NPE fryktet i en tidlig fase.

- Dermed vil også erstatningsutbetalingene bli mindre enn vi i utgangspunktet var forberedt på, konstaterer han.

13 ferdigbehandlet

Ifølge Breivik har NPE per 8. august ferdigbehandlet 13 søknader fra pårørende og pasienter som mener seg berettiget til erstatning på grunn av skade eller lidelser forårsaket av Dent-o-sept. 12 av disse søknadene er avslått.

Den ene søkeren som er innvilget erstatning, fikk 5.000 kroner. Beløpet er blitt oppfattet som smålig, og har utløst krass kritikk fra media så vel som fra juridisk og politisk hold. Lederen i Stortings sosialkomité, John Alvheim (Frp) har ledet an denne kritikken.

Uberettiget

Direktør Breivik mener kritikken er uberettiget, og frykter den kan ha skadet folkes tillit til NPE.

- Kritikken bunner i manglende kjennskap til NPEs regelverk, et regelverk i det minste politikerne burde kjenne til, siden de har vedtatt det, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer