Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mindre enn 24 timer til å redde datteren min

En 11 år gammel jente med Downs risikerer å bli dømt til døden for blasfemi i morgen. Nå ber faren om hjelp.

RISIKERER DØDSSTRAFF:  Her bodde den mindreårige jenta som er arrestert for blasfemi. Foto: AFP PHOTO/Aamir QURESHI/Scanpix
RISIKERER DØDSSTRAFF: Her bodde den mindreårige jenta som er arrestert for blasfemi. Foto: AFP PHOTO/Aamir QURESHI/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den unge kristne jenta Rimsha Misah har blitt holdt fanget i et høysikkerhetsfengesel i Pakistan i nesten to uker etter at hun ble arrestert, mistenkt for brenning av Koranen, angivelig sider i en religiøs barnebok med koranvers.

Blasfemi sees på som svært alvorlig i Pakistan og straffes med døden.

Ifølge familien er Rimsha Misah elleve år og har Downs syndrom.  En legerapport som er blitt utarbeidet etter arrestasjonen hevder derimot at hun er 14 år, men at hun er flere år yngre mentalt sett og skal behandles som en mindreårig, ifølge Daily Telegraph.

Rapporten ble lagt fram på en rettslig høring i går. Gjennom sin advokat krevde derimot mannen som anklager Rimsha Misha for blasfemi at rapporten ble avvist.

Dommeren besluttet at han trengte mer tid for å avklare hvordan legerapporten var utarbeiet, og utsatt resten av høringen til lørdag.

På bakgrunn av dette ble jenta værende i høysikkerhetsfengselet.  

Ber om hjelp Jentas familie trygler nå verdenssamfunnet om hjelp.

- Rimsha er mindreårig, er mentalt redusert og har ofte ikke kontroll over sine egne handlinger. Likevel har det lokale politiet siktet henne for å ha brent Koranen og vi frykter nå for livet hennes, sier faren, Misrek Masih i en uttalelse.

Han appellerer videre til den pakistanske presidenten om å redde datteren.

- Jeg spør president Asif Ali Zardari, som har bedt om at min datters sak må etterforskes grundigere, om å løslate henne fra fengsel. Vi vet at verden følger med, og at mennesker over hele verden står sammen med oss i vår bønn om benådning.

Truet av gjeng Jenta tilhører en kristen minoritet, og bor Mahrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne. Hun ble arrestert 23- august etter demonstrasjoner fra sinte muslimer som krevde at hun skulle straffes.

Politikilder sa etter arrestasjonen til nyhetsbyrået AFP at de måtte arrestere jenta av hensyn til hennes egen sikkerhet.

- En rasende folkemengde truet med å brenne datteren min levende, forteller faren.

NY HØRING I MORGEN:   Jentas advokat Tahir Naveed Chaudhry møtte pressen etter den rettslige høringen torsdag. Dommeren besluttet at han trengte mer tid, og utsatte høringen til lørdag. Foto: AFP PHOTO/ Farooq NAEEM
NY HØRING I MORGEN: Jentas advokat Tahir Naveed Chaudhry møtte pressen etter den rettslige høringen torsdag. Dommeren besluttet at han trengte mer tid, og utsatte høringen til lørdag. Foto: AFP PHOTO/ Farooq NAEEM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media