– Mindre enn ett år per drap

Russisk seriemorder fikk livsvarig fengsel for 48 drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den russiske seriemorderen Aleksandr Pishjushkin (33) ble onsdag dømt til livsvarig fengsel for å ha begått totalt 48 drap. Han ble dømt av en jury, noe som er relativt uvanlig i russisk rett, skriver The Daily News.

Under rettssaken satt den tiltalte bak lås og slå i et glassbur.

Selv hevder han å ha drept 63 mennesker – en mindre enn planen. Morderens mål var nemlig å ta livet av like mange mennesker som det er felter på et sjakkbrett: 64.

Mindre enn en butikktyv

– Jeg er ingen taper. Selv om jeg sitter 60 år i fengsel, så vil jeg bare sitte et år for hvert drap. Det er mindre enn en butikktyv får, sa Pishjushkin i russisk rett.

Dersom Pishjushkin har rett i at han har tatt livet av over 60 mennesker, er han en av de verste seriemorderne i moderne tid. Flere av ofrene hans ble funnet drept i forskjellige parker rundt om i Moskva.

Kamerat ville ikke delta

Det første offeret skal ha vært en skolekamerat av Pishjushkin, som nektet å være med på drapsbølgen. Han skal ha blitt kvalt og kastet i en søledam.

Flere av ofrene skal ha blitt tilbudt vodka, øyensynlig for å sørge over Pishjushkins døde hund. Etter å ha blitt skjenket fulle og hjelpeløse ble ofrene drept. Mange av dem var eldre menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer