Coronaviruset

Mindre feber, men høyere risiko

Gravide med covid-19 har sjeldnere feber og muskelsmerter, men løper høyere risiko for alvorlig sykdomsløp og svangerskapskomplikasjoner, viser ny forskning.

RISIKO: Gravide som er smittet av coronaviruset SARS-CoV-2 løper høyere risiko for alvorlig sykdomsforløp og svangerskapskomplikasjoner som for tidlig fødsel. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
RISIKO: Gravide som er smittet av coronaviruset SARS-CoV-2 løper høyere risiko for alvorlig sykdomsforløp og svangerskapskomplikasjoner som for tidlig fødsel. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Generelt vet vi at gravide har noe svekket immunforsvar og derfor kan være mer utsatt for alvorlig sykdomsforløp ved virusinfeksjoner, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Nå er det kommet flere svar, etter at britiske forskere har gjort en såkalt metaanalyse av hele 77 studier som er publisert om gravide og covid-19 så langt under pandemien.

26 av de 77 studiene forskerne har analysert er fra USA, 24 fra Kina, sju fra Italia, seks fra Spania, tre fra Storbritannia, tre fra Frankrike og én fra Belgia, Brasil, Danmark, Israel, Japan, Mexico, Nederland og Portugal.

Resultatene er nylig publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet British Medical Journal (BMJ).

Det framgår av studien at de vanligste symptomene blant gravide med coronavirusinfeksjon er feber og hoste, men forskerne finner likevel at gravide med covid-19 sjeldnere opplever feber og muskelsmerter enn ikke-gravide i fertil alder som er smittet.

Høyere risiko

Underliggende diabetes ble oftere observert hos gravide kvinner med covid-19 enn hos ikke-gravide kvinner med sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer