Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mindre forsinkelser på Gardermoen

Ekstra flygeleder på plass i Røyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flytrafikken på Gardermoen gled lettere ved 20-tida i kveld etter at det lyktes Avinor å få en ekstra flygeleder på jobb ved kontrollsentralen i Røyken. Det opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn.

Han sier trafikken ved 17-tida var mellom en halv og en hel time forsinket, men det ble større forsinkelser etter hvert. Årsaken er at det var tettere trafikk mellom klokken 18 og 20, samtidig som forsinkelser tidligere på ettermiddagen skapte akkumulert trafikk.

Ved 19-tida lyktes det imidlertid å styrke bemanningen med en flygeleder og dermed ble en tredje sektor åpnet for trafikk.

Det er bemanningssituasjonen i kontrollsentralen i Røyken som er årsak til forsinkelsene. De fire sektorene i luftrommet ble fredag ettermiddag slått sammen til to, og dermed var kapasiteten for maskiner i luften halvert, sier Kobro.

Det er to flygeledere i Røyken som er sykmeldt, og Avinor klarte først etter timers anstrengelser å skaffe en ekstra mann på jobb.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media