Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mindre kriminalitet enn på 20 år

Inspirerende, mener Knut Storberget.

FORBEDRET STATISTIKK: Jens Stoltenberg og Knut Storberget kan glede seg over at kriminalitetsstatistikken er forbedret. Her er de i samtale med stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon i Oslo. Foto: Berit Roald / Scanpix
FORBEDRET STATISTIKK: Jens Stoltenberg og Knut Storberget kan glede seg over at kriminalitetsstatistikken er forbedret. Her er de i samtale med stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon i Oslo. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det anmeldes færre lovbrudd i Norge enn på 20 år, viser beregninger gjort av Statistisk sentralbyrå.

- Våre analyser viser at vi må to tiår tilbake i tid for å finne færre lovbrudd i Norge, sier rådgiver Stian Lid i Statistisk sentralbyrå til politidirektoratets tidsskrift Norsk Politi.

- De positive tallene betyr ikke at vi skal lene oss tilbake og være fornøyd med resultatet. Tvert imot er det en inspirasjon for å fortsette kampen for å få ned kriminaliteten, sier justisminister Knut Storberget til Dagsavisen.

Antall anmeldelser for grovt tyveri fra boliger falt med nærmere 19 prosent fra 1999 til 2009, og tallet på øvrige anmeldte grove tyverier falt med 6,8 prosent bare fra 2009 til 2010.

- I Oslo er tallet på grove villainnbrudd halvert. Politifolkene som har jobbet med dette fortjener honnør, sier Storberget.

Oslo ligger likevel i en særstilling på kriminalitetsstatistikken. Hvert femte anmeldte lovbrudd skjer i Oslo, til tross for at kun drøyt én av ti er bosatt i hovedstaden.

Det ble til sammen anmeldt 270 636 forbrytelser i 2010, og dette var en nedgang på 2,4 prosent fra året før.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media