Mindre muligheter for jobb etter Nav-kurs

Samtidig som Riksrevisjonen kommer med knallhard kritikk mot Nav, viser ny forskning at folk med nedsatt arbeidsevne reduserer sjansen for å få jobb ved å delta på Nav-kurs.

PROBLEMER: Nav-kursene fungerer ikke, ifølge forskere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PROBLEMER: Nav-kursene fungerer ikke, ifølge forskere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeids- og velferdsdirektoratet Nav bruker årlig 750 millioner kroner på kurs hvor målet er å kvalifisere kursdeltakerne til å komme ut i ordinær jobb, skriver Aftenposten. Men forskning viser altså at mange av kursene virker mot sin hensikt, skriver avisen.

- I de kommunene som bruker kurs mest, ville mange av kursdeltakerne ha greid seg bedre uten noe tiltak i hele tatt, sier Knut Røed ved Frisch-senteret. Han er én av forskerne som har studert effekten ulike arbeidsrettede tiltak har på muligheten til å komme ut i ordinær jobb.

Det er kursdeltakere med nedsatt arbeidsevne og ikke ordinære arbeidssøkere som viser seg å få redusert arbeidsmulighetene sine.

- Vi har visst for lite om noe vi bruker mye penger på, erkjenner tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud i Nav overfor avisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer