MINDRE OMEGA 3:   Mer vegetabilsk for kan være årsaken til at oppdrettslaks inneholder mindre omega 3 enn for noen år siden. ILLUSTRASJONSFOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
MINDRE OMEGA 3: Mer vegetabilsk for kan være årsaken til at oppdrettslaks inneholder mindre omega 3 enn for noen år siden. ILLUSTRASJONSFOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.Vis mer

Mindre omega 3 i oppdrettslaks

Professor: - Forbrukerne har grunn til å føle seg lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdrettslaks inneholder mindre omega 3-fettsyrer i dag enn for noen år siden, ifølge en analyse som er utført for NRK.

Årsaken til at innholdet av omega 3 har falt de siste årene er at laksen spiser stadig mer vegetabilsk fôr i stedet for fiskefôr, melder NRK.

Professor Harald Arnesen ved Senter for klinisk hjerteforskning ved Oslo universitetssykehus, Ullevål, mener forbrukerne har grunn til å føle seg lurt.

(NTB).