Mindre rekruttering til Frelsesarmeen

Interessen for å bli offiser i Frelsesarmeen er så liten at det til høsten ikke starter noe nytt kull ved organisasjonens offiserskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denne våren uteksamineres kun tre kadetter fra skolen. Til høstens opptak var det kun fem søkere. Dermed hopper Frelsesarmeen over et år på offiserskolen i Asker. Det har aldri skjedd tidligere i armeens historie i Norge. Foran skoleåret 1999/2000 er ti kadetter klare.

Rektor ved offiserskolen, Liv Guntvedt, sier at armeen også har nedgang i antallet soldater. Det er folk som arbeider gratis for organisasjonen på fritiden sin.

- De grunnleggende årsakene til rekrutteringssvikten kan ligge i hvordan vårt velferdssamfunn har utviklet seg. Vi ser hele generasjoner som er svært individualistiske og selvopptatte. Mange måler vellykkethet i hvor høy inntekt man har, og selvrealisering knyttes til å få seg en best mulig betalt jobb, sier hun.

Guntvedt tror også at kravet om at en offiser i Frelsesarmeen skal være gift med en annen offiser kan bidra til at rekrutteringen til offisertjenesten svekkes.

Lønnen

En annen grunn som trekkes fram er alle forsakelsene det innebærer å være offiser i Frelsesarmeen. Her kommer også lønnsforholdene inn. En nyutdannet offiser tjener i dag mellom 140 000 og 150 000 kroner.

Det er om lag 300 aktive frelsesoffiserer i Norge. I tillegg har armeen 7500 soldater og mellom 25 000 og 30 000 medlemmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer