- Mindre spent mellom India og Pakistan

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld mener atommaktene India og Pakistan har klart å dempe spenningen seg imellom. Men begge land er i en tilstand av høy beredskap, understreket han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rumsfeld sa dette etter et møte med pakistanske ledere torsdag.

Pakistans utenriksminister Abdul Sattar sa på den samme pressekonferansen at Pakistan ikke føler at trusselen fra indiske styrker som står oppmarsjert langs grensen er blitt mindre. Men Rumsfeld framholdt at begge land har tatt skritt de siste dagene som har bidratt til å dempe spenningen.

Den amerikanske forsvarsministeren kom til Islamabad fra New Delhi, der han hadde møter med indiske ledere onsdag. I India sa Rumsfeld at medlemmer av terrornettverket al-Qaida kunne være operative i den omstridte indiske delen av Kashmir, en uttalelse som vakte sinte reaksjoner i Pakistan.

Spekulasjoner

Etter samtaler med Pakistans president Pervez Musharraf forsøkte Rumsfeld å dempe betydningen av uttalelsen dagen før, ved å understreke tydelig at USA ikke har bevis for at al-Qaida-soldater er i Kashmir.

- Men vi har en god del biter av etterretning fra personer som sier de tror at al-Qaida er i Kashmir, eller på forskjellige steder. Det virker som spekulasjoner, og gir ikke grunnlag til å gå til aksjon, for informasjonen kan ikke bekreftes, sa Rumsfeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer