Mindre til SFO og barnetrygd

Regjeringen bryter barnehageforliket, og skolebarna får 217 millioner mindre. Men foreldrene deres får mer penger for å ha dem hjemme selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om kutt i SFO kom allerede uka før budsjettet ble lagt frem. I dag skuffelsen for småbarnsforeldre som er avhengige av å være i full jobb: SFO får redusert støtten med 217 millioner kroner. Det betyr at foreldre må regne med å punge ut enda mer enn før hvis de små podene skal leke på SFO før og etter skolen.

Og regjeringen kniper videre: Barnetrygden strammes inn med rundt 580 kroner per barn. Til sammen sparer regjeringa 750 millioner kroner på å ikke øke utgiftene i barnetrygden i takt med prisstigninga ellers. Dét at prisen blir stående uendret, betyr en nedgang på 2,5 prosent i inntektene for småbarnsforeldrene.

Bryter barnehageforliket

De som håpet på langt lavere utgifter til barnehageplass, kan også bli skuffet: I barnehageforliket krever Ap, Frp og SV at 2500 kroner skal bli makspris for foreldrene per måned. Men Per-Kristian Foss velger sin egen tolkning: Han legger opp til at gjennomsnittsprisen for en barnehageplass skal bli på rundt 2500 kroner. Dét åpner for at noen må betale godt over de 2500 som opposisjonen har satt som tak.

Et lite lyspunkt er det i enden av tunnelen. Kontantstøtten går opp med 657 kroner per barn i måneden. Til gjengjeld forsvinner småbarnstillegget fra barnetrygden.