Mindre vold landet over

Med få unntak opplever de fleste storbyene i landet en reduksjon i volden, viser tall fra ni politidistrikter. Bare Trondheim skiller seg negativt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i de store norske byene har mottatt færre volds- anmeldelser fra januar til mai i år enn i samme periode i fjor. Dagbladets undersøkelse viser at bare Trondheim har opplevd en betydelig økning av grov vold.

En oversikt over ni politidistrikter i landet, viser at antallet anmeldelser av legemsfornærmelser, legemsbeskadigelser og annen vold er redusert med 7,6 prosent, fra 2288 i 1998 til 2115 i samme periode i år.

Kristiansand, Bergen og Oslo opplever alle om lag 10 prosents reduksjon i antallet voldssaker. Volden i sentrum av Oslo og Bergen er ytterligere redusert.

- Vi har i flere år fått tildelt øremerkede gatevoldmidler, og i år har politiet rettet sin innsats direkte mot skjenkesteder der vi vet at voldssituasjoner oppstår, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved personvoldsavsnittet ved Bergen politidistrikt.

Som i Oslo har Bergens-politiet lagt seg på en streng linje for å stoppe volden. Bare i Trondheim er det en dramatisk økning av grovere voldshendelser. Antallet anmeldelser av legemsbeskadigelser har økt fra 27 i fjor til 49 i samme periode i år. Dette er en økning på 81,5 prosent.

- Dette er ikke urovekkende. Det dreier seg om et lite antall episoder,og jeg har en god forklaring på økningen, sier politiavdelingssjef Torstein Arntzen ved etteretnings- og spaningsavsnittet ved Trondheim politidistrikt.