Mindreårig gutt har erkjent voldtekt av 8-åringen

Ble avhørt i formiddag. Har erkjent voldtekt av den åtte år gamle gutten på Skøyen skole tirsdag.

GJENNOMBRUDD: En mindreårig gutt er innhentet av politiet for voldtekten av den åtte år gamle gutten ved Skøyen skole mandag. Han har erkjent overgrepet. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
GJENNOMBRUDD: En mindreårig gutt er innhentet av politiet for voldtekten av den åtte år gamle gutten ved Skøyen skole mandag. Han har erkjent overgrepet. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Klokka 14.30 i dag innkalte politiet til pressekonferanse angående et gjennombrudd i saken om den åtte år gamle gutten som ble voldtatt på Skøyen skole i Oslo i 16-tida på tirsdag.

- En mindreårig gutt har i formiddag blitt innhentet av politiet og har erkjent voldtekten, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, på pressekonferansen.

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år.

Sett av barn og voksne Gutten ble innbrakt av politiet etter at vitner identifiserte og plasserte ham i skoleområdet tirsdag. Både barn og voksne skal ha gjort observasjonene av gutten, ifølge Rohde.

Hun opplyste at tilståelsen kom under avhør av gutten på Barnehuset i formiddag.

- Vi anser saken som oppklart, erklærte politiinspektøren.

Siden den innbrakte gutten er mindreårig, er politiet svært forsiktige med å si ting som kan identifisere gutten.

- Dette er en svært spesiell sak. Derfor må vi trå varsomt, slo Rohde fast.

Gutten skal ikke kjenne det åtte år gamle offeret fra før. Ut over det vil ikke politiet si noe mer spesifikt om alder, tilhørighet til skolen eller hvor han er hjemmehørende.

Ikke straffesak Inntil videre er gutten i politiets varetekt, men blir seinere i dag overlatt til barnevernet og Barnehuset. Det vil ikke bli opprettet straffesak mot gutten siden han er mindreårig.

- Ut fra opplysningene åtteåringen har gitt, er gjerningsmannen en ung gutt. Vi har stor tro på at vi vil få tak i ham, sa Rohde til Dagbladet i går.

Ifølge informasjonsskrivet skolen sendte ut til alle foreldrene i går ettermiddag, skjedde overgrepet ved at åtteåringen ble oppsøkt på fotballbanen mens han var på skolefritidsordningen.

Etter hva Dagbladet forstår, skal han ha blitt lurt med bak noen brakker som står ved banen, og blitt utsatt for det Rohde karakteriserer som «et svært alvorlig seksuelt overgrep».

Rystet «Dette er en meget alvorlig situasjon, og vi er svært rystet over at dette kunne skje på vår skole,» skrev rektor Anne Helga Jarnholt.

Skolen, som ligger skjermet til bare et steinkast fra Monolitten i Frognerparken, iverksatte i går en rekke tiltak; blant annet anmodet de foreldrene om ikke å la barna gå alene på skoleveien, de fordoblet inspeksjonen på skoleområdet og hadde samtaler med barna.

- Det vil gå lang tid før vi føler oss trygge her igjen, uttalte en bekymret mor (46) til Dagbladet.

Tirsdag kveld avviste politiet at de setter voldtektssaken i sammenheng med flere tilfeller av antasting av jenter i skolealder i Oslo og omegn.

Dagbladet følger saken.

ORIENTERTE PRESSEN: Pressekonferansen ble ledet av politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt. MMS-foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET
ORIENTERTE PRESSEN: Pressekonferansen ble ledet av politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt. MMS-foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET Vis mer