Mindreårig gutt siktet etter voldtekt i Trondheim

Voldtekten skal ha funnet sted på Heimdal i Trondheim fredag.

SIKTET: En mindreårig gutt er innbragt av politiet etter voldtekt av ei jente under ti år. Hendelsen skjedde fredag ettermiddag på Heimdal i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har i dag siktet en mindreårig gutt etter straffelovens paragraf 229, voldtekt av barn under 14 år, etter voldtekten av ei mindreårig jente i Trondheim fredag.

Det melder politiet i en pressemelding seint søndag ettermiddag.

Gutten har så langt ikke ønsket å forklare seg om hendelsen, opplyser Politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Det var fredag ettermiddag at politiet fikk melding om overgrepet som skal ha skjedd fredag ettermiddag på Heimdal i Trondheim.

Mor til fornærmede har fortalt at jenta hadde blitt stoppet av en mann på vei hjem fra skolen, og en mann skal ha befølt jenta, sa etterforskningsleder Eivind Guldseth til Dagbladet.

Fortsetter etterforskningen

- Politiet har etterforsket bredt hele helga. Gjennom etterforskningen av elektroniske spor, videoovervåkning og vitneforklaringer, ble det avdekket at denne gutten hadde vært i området i tidspunktet handlingen skjedde. Den siktede har vært i avhør hos politiet søndag formiddag, skriver politiet i pressemeldinga.

Politiadvokat Bente Bøklepp opplyser til Dagbladet gutten ikke har ønsket å forklare seg mer rundt det som skjedde under dagens avhør, men at han i avhør har knyttet seg til åstedet på det aktuelle tidspunktet.

POLITI: Sivilpoliti i området på Heimdal. Foto: Joakim Halvorsen
POLITI: Sivilpoliti i området på Heimdal. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer

- Vi ønsker å gjøre ytterligere avhør av siktede og vitner. I tillegg fortsetter politiet etterforskningen og det gjenstår endelig analyse av tekniske funn og elektroniske spor, sier Bøklepp.

Basert på en sammenstilling av de innhentede tekniske og taktiske analysene, mener politiet at de har funnet riktig gjerningsperson.

Ikke tidligere registrert hos politiet

Politiadvokaten opplyser til Dagbladet at den siktede ble innbrakt til avhør hjemmefra.

Han er ikke registrert hos politiet fra før.

- Gutten skal ikke ha noen tidligere relasjon til jenta. Han gikk heller ikke på samme skole, sier Bøklepp.

- Dreier det seg om et tilfeldig møte?

- Det gjenstår det fortsatt å få svar på. Men vi har nå ingen opplysninger om at det har vært noen relasjon mellom siktede og fornærmede tidligere.

SIKTET: En mindreårig gutt er innbragt av politiet etter voldtekt av ei jente under ti år. Hendelsen skjedde fredag ettermiddag på Heimdal i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen
SIKTET: En mindreårig gutt er innbragt av politiet etter voldtekt av ei jente under ti år. Hendelsen skjedde fredag ettermiddag på Heimdal i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer

Følges opp av barnevernet

Siden den siktede er under den straffbare lavalderen på 15 år, vil han bli fulgt opp videre av barnevernet, opplyser Bøklepp.

Hun viser til barnevernet for informasjon omkring hva slags oppfølging den siktede får av barnevernet.

Jenta får oppfølging av familien og Barnehuset, opplyser Bøklepp til Dagbladet.

Jentas bistandsavokat, Erik Widerøe, sier til Dagbladet at han foreløpig ikke har snakket med familien etter at det i dag er tatt ut siktelse i saken.

- Jeg var i kontakt med jentas far i går. Etter forholdene så går det bra med jenta. Hun gjorde også en veldig fin jobb under avhøret i går, sier Widerøe til Dagbladet.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra forsvarer i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer