Mindreårig sønn siktet for drapsforsøk på far og bror

I villastrøk på Bekkelaget.

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere rykket ut etter voldsepisoden på Bekkelaget i Oslo i morges. Foto: Jacques Hvistendahl
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere rykket ut etter voldsepisoden på Bekkelaget i Oslo i morges. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har siktet en tenåring for drapsforsøk etter voldshendelsen på Bekkelaget i Oslo i morges.

Far og den ene sønnen i familien er skadd og sendt til Ullevål sykehus. Den siktede er en annen sønn i familien. Det er to sønner i familien, og det er den yngste - som ikke har fylt 18 år - som er siktet i saken.

Meldingen om hendelsen kom klokka 0744 fredag, opplyser Oslo politidistrikt til NTB. Vitner sier til Dagbladet at de hørte et smell ved 08-tida. Da tok politiet seg inn i boligen ved å knuse ei rute i døra til den hvite villaen, der mor, far og de to sønnene bodde sammen.
 
Avhør Politiet kan foreløpig ikke si noe om foranledningen, eller bakgrunnen for det som har skjedd.

Seksjonssjef ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier tilstanden for far er alvorlig men stabil, mens tilstanden for den voksne sønnen i familien er uavklart. Sønnen opereres nå i ettermiddag.

- Vi har ikke avhørt siktede ennå, men håper å få til et avhør i løpet av ettermiddagen. Nå har vi fokus på medisinsk behandling og sporsikring, sier Metlid til Dagbladet.

Beslag - Har dere beslaglagt noe våpen eller noen gjenstand som har vært brukt?

- Jeg vil ikke gå inn på detaljer før vi har gjennomført et avhør av siktede. Men det har vært fulle krimtekniske undersøkelser der de nødvendige beslag er foretatt.

Det var ikke flere personer i huset da voldsepisoden fant sted, ifølge Metlid.

Siktedes forsvarer, advokat Bjørn Rudjord i advokatfirmaet Elden, sier at tenåringen fredag ettermiddag snart er ferdig i avhør.

- Men det er for tidlig og en for alvorlig sak til at jeg kan nå uttale meg om hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Rudjord.

Uro Venner av sønnene sier til Dagbladet beskriver begge to som hyggelige gutter som var flinke på skolen og aktive i sosiale sammenhenger - men en nabo forteller at det også tidligere har vært uro i huset.

Grete Lien Metlid sier hun ikke kjenner til at det har vært noen tidligere kontakt mellom familien og politiet.

Et titall venner av den yngste sønnen kom til huset på scooter og til fots i morges, og forteller at hendelsen gikk kraftig inn på kameratgjengen. Også flere naboer var tydelig preget av hendelsen, som skjedde i et rolig og eksklusivt villastrøk.

ETTERFORSKER: Seksjonssjef ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier tilstanden for far er alvorlig men stabil, mens tilstanden for den voksne sønnen i familien er uavklart. Sønnen opereres nå i ettermiddag. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ETTERFORSKER: Seksjonssjef ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier tilstanden for far er alvorlig men stabil, mens tilstanden for den voksne sønnen i familien er uavklart. Sønnen opereres nå i ettermiddag. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer