Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mindreårige asylsøkere må få bedre hjelp

Mindreårige asylsøkere som kommer alene til Norge, må vente for lenge på å få asylsøknaden behandlet. Lederen i Stortingets justiskomité, Kristin Krohn Devold mener at noe må gjøres for å hjelpe disse barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingsdirektoratet (UDI) har slått fast at det skal behandle søknader fra barn innen sju uker, melder NRK Østlandssendingen.

I mars i fjor var barnas ventetid seks måneder for dem som fikk opphold på humanitært grunnlag og mellom 15 og 30 måneder for dem som fikk avslag.

Leder i Stortingets justiskomité, Kristin Krohn Devold (H) mener barna må få bedre hjelp, og hun vil støtte et prosjekt som Redd Barna har søkt støtte til.

Politiske myndigheter må følge opp de ønskene som Redd Barna har presentert for justiskomiteen, sier hun. Det innebærer at Justisdepartementet og Utlendingsdirektoratet får barnefaglige ansatte, og at psykolog eller annet personell ansettes for å ta imot unge asylsøkere.

(NTB)

Hele Norges coronakart