Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mindreårige drept på Gazastripen

Jente på 17 år er blant de siste ofrene for Israels militæraksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk jente på 17 år er blant de siste ofrene for Israels militæraksjoner mot mål på Gazastripen.

17-åringen og en tilhenger av Hamas ble drept da væpnede palestinere støtte sammen med israelske soldater som hadde tatt seg inn i det palestinske området lørdag morgen, ifølge helsepersonell og kilder i Hamas.

Et medlem av den ytterliggående gruppen Islamsk hellig krig skal ha blitt drept i et annet sammenstøt.

Fredag ble en ett år gammel palestinsk jente og et medlem av Hamas drept i rakettangrep som rammet Gazastripen.

Ettåringen døde av splintskader i hodet noen timer etter at en rakett landet i nærheten av hjemmet hennes nord i det palestinske området. Det opplyser en lege ved sykehuset Shifa.

De Hamas-kontrollerte myndighetene på Gazastripen sier det var en israelsk rakett som drepte jenta, og at tre andre sivile også ble drept. Lokale innbyggere forteller imidlertid at noen av rakettene til væpnede palestinske grupper har landet nord i Gazastripen, og at en av disse kan ha rammet huset hvor jenta bodde.

En av Hamas våpeneksperter ble drept i et israelsk rakettangrep som også rammet den nordlige delen av Gazastripen.

Over 30 palestinere er drept i israelske angrep mot Gazastripen siden onsdag. Blant dem er flere barn og en seks måneder gammel baby.

Foto: Sebastian Scheiner/AP
Foto: Sebastian Scheiner/AP Vis mer

Opptrappingen skjer etter at en israelsk student ble drept i et palestinsk rakettangrep mot den sørisraelske byen Sderot.

(NTB)

Bygningen til en fagforening på Gazastripen ble ødelagt fredag, og Hamas sier den ble bombet i et israelsk flyangrep. Minst to personer ble drept da raketter rammet områder nord i det palestinske området fredag. Foto: Reuters/Suhaib Salem/SCANPIX

FIRE GUTTER DØDE: I går døde fire gutter, her bæres en av dem i en sørgemarsj.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media