Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mindreårige gutter tatt for bil-innbrudd i Oslo. Mann som meldte ifra, ble slått

- Skremmende, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er skremmende at mindreårige stjeler og bryter seg inn i biler og utøver vold mot personer som vil melde fra. Det er høyst uønsket, sier Oslo-politiets operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet.

Tre mindreårige gutter torsdag kveld hos politiet, som mener de står bak omfattende kriminalitet det siste døgnet.

- En mann ringte oss ca. klokka 18, og sa han gjenkjente tre gutter som brøt seg inn i flere biler i en garasje på Høybråten [nordøst i Oslo] i natt. Han prøvde å ta kontakt, men ble slått av en av guttene, forteller Jøkling.

Flere patruljer

Guttene stakk av etter hendelsen, men politiet sendte flere patruljer ut for å lete etter dem, og hadde i 07-tida kontroll på alle tre.

- Det viste seg at de sannsynligvis også stjal en bil fra samme garasje, en BMW X5. Den ble funnet et annet sted på Høybråten, sier operasjonslederen.

Torsdag kveld jobber politiet med å få brakt guttenes identitet på det rene.

- Vi har fastslått identiteten for den ene. Han er 15 år og har et ikke-vestlig navn. De andre er på samme alder, sier Jøkling.

Ikke siktelse

Normalt ville en slik sak føre til siktelse og tiltale. Men siden alle guttene sannsynligvis er mindreårige, blir reaksjonen en annen.

- Vi vil kjøre dem hjem og ta en prat med foreldrene. Deretter vil en bekymringsmelding bli sendt til barnevernet, sier Tor Jøkling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media