Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mindreårige jenter tatt til brudeseng etter vielsen

Nye opplysninger om polygamisekten i Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet avdekker stadig nye detaljer om polygamist-samfunnet Fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i Eldorado i Texas. Blant annet har et tidligere sektmedlem fortalt detaljer om de seksuelle aktivitetene som foregår inne i tempelet, ifølge CNN.

Det tidligere sektmedlemmet forteller blant annet om en seng inne i tempelet der voksne menn hadde sex med mindreårige jenter rett etter bryllupsseremoniene som ble gjennomført.

Detaljene kommer fram i et rettsdokument signert av politimannen Leslie Brooks Long. Under raidet mot kirken for en uke siden, oppdaget også politimannen senga inne i tempelet, med «rotete laken og et hårstrå som ser ut til å stamme fra en kvinne».

- Mann hadde 20 koner

Myndighetene har tatt affære etter at den 16 år gamle jenta «Sarah» ringte dem og fortalte at hun hadde blitt tvangsgiftet med 50-åringen Dale Barlow, og at hun hadde født et barn for 8 måneder siden.

Hun har nå identifisert mannen som hun ble «spirituelt gift» med som 50 år gamle Dale Barlow. Han nekter for å ha noen tilknytning til jenta. Barlow er tidligere arrestert for å ha medvirket til planer om seksuell omgang med mindreårige.

Sektmedlemmet som kommer med informasjonen om brudesenga bodde på sektens område. Han ble for en stund siden informant for den lokale sheriffen. Forklaringen fra informanten beskrives av politiet som «sann, korrekt og til å stole på».

Han beskriver at jenter helt ned i 13-årsalderen ble tvangsgiftet og tvunget til seksuell omgang av eldre menn i sekten.

FANT BRUDESENG I TEMPELET: Et tidligere sektmedlem opplyser til politiet at det finnes en spesiell brudeseng inne i tempelet til polygamistsekten i Eldorado, Texas. Der hadde voksne mennm sex med mindreårige jenter rett etter bryllupsseremoniene som ble gjennomført. Foto; AP/SCANPIX
FANT BRUDESENG I TEMPELET: Et tidligere sektmedlem opplyser til politiet at det finnes en spesiell brudeseng inne i tempelet til polygamistsekten i Eldorado, Texas. Der hadde voksne mennm sex med mindreårige jenter rett etter bryllupsseremoniene som ble gjennomført. Foto; AP/SCANPIX Vis mer

Politimannen Long forteller at han så et dokument på sektens område som tydet på at en mann var gift med over 20 koner - som alle bodde i samme huset.

Finner ikke tenåringsbrud

Over 400 barn har blitt hentet ut fra sektens område, ifølge nyhetsbyrået AP. Myndighetene mener de enten er blitt misbrukt, eller var i umiddelbar fare for å bli det.

Politiet mener «Sarah» er blant barna som er tatt fra sektens område, men hun er foreløpig ikke identifisert blant barna. Barnevernet i Texas mener alle barna som bodde med sekten, har forlatt sektens område.

- Vi tror, men vi er ikke sikre på, at hun er med oss, men er for redd til å stå fram. Dette er en situasjon hvor familien er et helt samfunn, og dynamikken i forbindelse med dette gjør det veldig vanskelig for henne å stole på oss, sier Marleigh Meisner i barnevernet til CNN.

Oppdras i isolasjon

Sekten er utbrytere fra mormonerkirken, og praktiserer polygami fordi de mener det er den rette lære.

Avhoppere fra sekten har beskrevet et samfunn der barna oppdras i isolasjon, og at de læres opp til å ikke ha tillit til folk utenfra og til å alltid adlyde ordre fra gruppas ledere.

image: - Mindreårige jenter tatt til brudeseng etter vielsen

Sekten ble tidligere ledet av Warren Jeffs. I september i år ble han dømt for voldtekt og for å ha viet en 19-årig mann med en 14 år gammel jente.

FLYTTET UT: 416 barn har blitt fraktet vekk fra tempelet til polygamistsekten og tatt hånd om av myndighetene. Også over hundre voksne har fulgt med dem til midlertidige boliger.
IDENTIFISERT SOM MANNEN TIL 16-ÅRING: Dale Barlow.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media