- Mine døtre er villige til å dø i Syria

De to somaliske søstrene på 16 og 19 år sier de vil bidra til jihad. «Pappa, bare glem det. Det er for sent.»

BORGERKRIGEN HERJER: De to norske søstrene kan nå være i Syria, tror PST. Forholdene i Syria er nå så farlige at selv ikke de største nyhetsorganisasjonene har egne medarbeidere i landet på grunn av den ekstreme risikoen. Bildet er fra byen Aleppo for to dager siden, da en bensin- og oljebutikk eksploderte grunnet en skuddveksling i området. Foto: Haleem Al-Halabi/Reuters/Scanpix
BORGERKRIGEN HERJER: De to norske søstrene kan nå være i Syria, tror PST. Forholdene i Syria er nå så farlige at selv ikke de største nyhetsorganisasjonene har egne medarbeidere i landet på grunn av den ekstreme risikoen. Bildet er fra byen Aleppo for to dager siden, da en bensin- og oljebutikk eksploderte grunnet en skuddveksling i området. Foto: Haleem Al-Halabi/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to somaliske søstrene som har reist til Syria, sier de vil bidra til jihad og er villige til å dø for saken, forteller faren deres til NRK.

NRK var tirsdag kveld i kontakt med faren til de to søstrene. Han forteller at han er i Hatay i Tyrkia, en by få mil fra den syriske grensen. Han har fått signaler om at hans døtre er i samme by, og at de ennå ikke har kommet seg inn i Syria.

Den eldste datteren tok telefonen da han ringte, forteller han.

- Jeg prøvde å overbevise henne om at hun hadde gjort feil, men det gikk ikke. Hun avbrøt meg hele tiden og sa: «Pappa, bare glem det. Det er for sent.»

- Både i eposten og i telefonsamtalen fortalte hun at hun har reist til Syria for å delta i jihad og kanskje dø der. Hun er villig til å dø, forteller faren.

Nå får han ikke lenger kontakt med jentene når han ringer, forteller han.

De to søstrene på 16 og 19 år dro fra Norge til Syria i slutten av forrige uke. Faren sier han mener døtrene hans har blitt hjernevasket av noen i Norge, men han vet ikke av hvem.

NRK har snakket med naboer av familiefaren. Han blir karakterisert som en rolig og liberal mann, som både er glad i musikk og poesi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer