«Mine ønsker skal ikke stå i veien for et bredt borgerlig samarbeid.»

For at FrP skal komme inn i varmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Carl I. Hagen vil ikke stå i veien for et borgerlig samarbeid. Derfor overlater han forhandlingene til Siv Jensen og trekker egne ambisjoner om å avslutte karrieren som stortingspresident.

I dette intervjuet med Dagbladet avslører Carl I. Hagen strategien for hvordan Fremskrittspartiet skal få innflytelse hvis det blir et ikke-sosialistisk flertall på Stortinget etter valget.

Forutsetningen for alt han snakker om er at Kjell Magne Bondevik er ute av norsk politikk i løpet av høsten.

Carl I. Hagen lar det fortsatt stå åpent hvordan det teknisk skal skje. Men han slår fast at Bondevik er ferdig som statsminister fordi Frp har trukket den parlamentariske støtten til den sittende regjeringen.

Drømmen brast

Høsten 2001 trodde Carl I. Hagen, på grunn av anonyme kilder som uttalte seg i Dagbladet og rykter på Løvebakken, at han kunne bli stortingspresident. Det skulle være Høyres strategi for å sikre Frp\'s støtte til en ny borgerlig regjering. Men drømmen brast, og Hagen var ikke langt fra å gråte på Stortingets talerstol.

-  Kan det være aktuelt å takke ja til å bli president mot at Frp lar denne eller en ny borgerlig regjering sitte trygt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer