Aurland:

Minerydder satt inn i søket etter Christoffer (29)

Christoffer Lysne Elgåen har vært savnet i snart tre uker. Nå er Sjøforsvaret satt inn i søket.

ANTATT OMKOMMET: Christoffer Lysne Elgåen (29) er antatt omkommet etter å ha falt i fjorden. Foto: Arne Veum / Aurlendingen
ANTATT OMKOMMET: Christoffer Lysne Elgåen (29) er antatt omkommet etter å ha falt i fjorden. Foto: Arne Veum / Aurlendingen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste sikre observasjon av Elgåen ble gjort fredag kveld 9. oktober, da han gikk hjemover etter å ha besøkt noen venner. Da familien ikke fikk kontakt, meldte de ham savnet den påfølgende mandagen.

Kort tid etter ble 29-åringen mobiltelefon funnet i det bratte terrenget som strekker seg ned mot Aurlandsfjorden. Det er antatt at han har falt i fjorden og er omkommet. Politiet etterforsker dødsfallet som en ulykke.

Venter på resultatene

Både politi, Røde Kors, brannvesen og et stort antall frivillige søkte i dager og uker etter Elgåen i den dype Aurlandsfjorden i Aurland kommune i Vestland. Også nærliggende fjorder har blitt undersøkt.

Fjorden, som måler 500 til 600 meter enkelte steder, har imidlertid gjort søket vanskelig. En ROV, et såkalt undervannsfartøy, har heller ikke klart å lokalisere 29-åringen. 20. oktober ble det derfor sendt en anmodning fra lensmannskontoret om hjelp fra Forsvaret.

Seint torsdag ettermiddag kom minerydderen KNM «Hinnøy» seilende inn fjorden, og har gjennom kvelden og natta søkt med sonar over et stort område.

- Vi venter på resultatene. Dette må behandles, og vi vet ingenting før utpå ettermiddagen, sier tjenestestedsleder Knut Arne Klingenberg i politiet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer