Minh Quang Pham godtar fengsling

Er siktet for drapet på Mohamed Ahssain (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minh Quang Pham, mannen som ble pågrepet av bevæpnet politi med den drepte utelivsprofilen Mohamed Ahssain i bagasjerommet vil imorgen bli varetektsfengslet.

- Drapssiktede Minh Quang Pham har samtykket til fengsling, sier politiadvokat Sven T. Røer til Dagbladet.no.

Det er imidlertid ikke riktig at den drapssiktede 34-åringen har erkjent straffskyld.

Godtatt fengsling

- I og med at han har gått med på fengsling, vil det bli et enkelt fengslingsmøtet, sier Røer.

Han vet ikke hvor lenge Pham vil varetektsfengsles.

- Men det vil trolig være lenger enn de fire ukene som er vanlig, men dette er ennå uklart. Jeg har ikke skrevet begjæringen min ennå, sier Røer.

Han hevder bevisene mot Pham er tydelige. Pham ble funnet med liket av Mohamed Ahssain i bagasjen på lørdag.

- På bakgrunn av sin egen forklaring har han samtykket til fengsling, sier Phams forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.no.

Han forklarer at Pham i avhør har fortalt politiet hva som skjedde i tidsrommet fra onsdag til lørdagen da han ble funnet med liket i bagasjerommet.

- Gjennom sin egen forklaring har han involvert seg i saken, men han har ikke blitt stilt spørsmål i forhold til  om han er skyldig i drap, sier Elden.

Fem siktet

Så langt er fem personer siktet i forbindelse med drapet på Mohamed Ahssain. I dag ble det gjennomført avhør.

I tillegg til Pham er også en av de andre siktede drapsdømt. En 24 år gammel mann, som er innsatt ved Berg fengsel i Tønsberg, samme fengsel hvor også Pham soner drapsdommen, er siktet i saken.

- Bakgrunnen for pågripelsen er at etter at vi har gått gjennom fengselets permisjonslister ser vi at denne personen peker seg ut. Han har vært i kontakt med fengselsledelsen og har forklart at han var i kontakt med den siktede onsdag 28. februar, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Politiet har varslet pressekonferanse klokken 15.00. Dagbladet.no vil være tilstede.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>DREPT:</B> Mohamed Ahssain var en kjent mann i utelivsbransjen i Oslo og en prisbelønt ungdomsarbeider med bakgrunn fra blant annet LO.