Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mini-baby berget

Gutten ble født 13 uker for tidlig og hadde brystkasse på lengde med en finger. Antakelig er han det minste mennesket som har overlevd en åpen hjerteoperasjon med arteriebytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også om tvillingjenta som veide mindre enn en brusboks og overlevde

  (Dagbladet.no): Jerrick De Leon ble født om lag tre måneder for tidlig. For å overleve måtte han gjennomgå en stor hjerteoperasjon allerede ei uke ut i sitt liv. 

  Inngrepet gikk ut på å bytte om på to pennespiss-tykke og tre millimeter lange arterier, som leder blod ut fra hjertet.

  Da Jerrick ble operert, veide han bare 700 gram. Brystkassen hans var like lang som en finger, og hjertet var på størrelse med en drue, skriver sykehuset i en pressemelding.

  Nå, knapt to uker etter operasjonen, kan legene konstatere at gutten antakeligvis vil overleve. Og ikke bare det: Han vil sannsynligvis få leve et ganske så normalt liv. Mora hans er selvfølgelig henrykt:

  - Det har vært oppturer og nedturer, men han er en livlig liten krabat. Han er veldig sterk, sier mamma Maria Lourdes De Leon til CNN. Hun er selv barnelege, og trodde ikke sønnen ville overleve.

  Operasjonen ble utført ved Stanford University\'s Lucile Packard Children\'s Hospital i USA søndag 6. februar.

  Doktor V. Mohan Reddy har spesialisert seg på operasjoner av små babyer. Før han kom inn i bildet hadde legene gitt opp å redde det lille mennesket.
  Sykehuset tror at vidunderbabyen er den minste som har overlevd en så omfattende åpen hjerteoperasjon med arteriebytte.