Mini-Terminator

Foreldrene har trent Richard (10) beinhardt siden gutten var to år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti år gamle Richard Sandrak fra California i USA har vaskebrett-mage, svulmende biceps og lår som en sprintløper. Han likner mer på Arnold Schwarzenegger enn på klassekameratene sine.

Den svenske avisen Expressen forteller at foreldrene til «Lille Hercules» har trent ham beinhardt fra han var to. Da begynte han å løfte vekter. Syv år gammel deltok han i sin første bodybuilding-konkurranse. I dag sies han å ta 90 kilo i benkpress. Den lille gutten trener vektløfting, boksing og karate åtte ganger i uken.

Faren, Mark Paul Sandrak, vil ikke gå med på at han driver den lille gutten for hardt.

- Dette er restultatet av kjærlighet, disiplin og næringsrik mat, hevdet han i et program som ble vist på svensk TV3 i går kveld.

Begge foreldrene er tidligere idrettsutøvere: Faren var tidligere et toppnavn innen kampsport, og driver nå familiens egen kampsportskole. Moren Lena har konkurrert i fitness. «Det var bestemt at Richard, på ett eller annet vis, skulle gå i foreldrenes fotspor», står det på familiens hjemmeside, sammen med kostråd og treningstips.

I TV-programmet får foreldrene støtte av familiens doktor. Men andre leger kaller Richards kropp makaber og mener han kan ha blitt matet med anabole steroider. Dessuten risikerer barn som presses for hardt å stanse i veksten.

Det later ikke til å bekymre Richard. Ifølge Expressen håper han å vinne «Mister Universum»-tittelen og siden få en filmkarriere i Hollywood. Han vil at alle skal få vite hvem han er.

MAGEMUSKLER: Richard har ikke akkurat kroppen til en vanlig tiåring.
TRENER KNALLHARDT: Mens kameratemaet filmer viser Richard hvordan han har fått alle musklene.