Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mini tjener best av RBK-stjernene

TRONDHEIM (Dagbladet): Ofte er han best på banen. Men den kjappe nordlendingen er også best i likningsprotokollen: Med 984 000 kroner i skattbar inntekt er Mini Jakobsen på inntektstoppen i Rosenborg, Norges rikeste fotballklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På klubbens formuestopp troner en tidligere forsvarskjempe - direktør Rune Bratseth. Etter proffkarrieren i Tyskland sitter han igjen med 6,88 millioner kroner i formue.

Bratseth tjener fortsatt bra: 1 153 400 kroner var inntekten hans i fjor.

RBK-direktøren betalte 593 486 kroner i skatt. Mini puttet 457 939 kroner i felleskassa.

Rosenborg Ballklub har for øyeblikket 40 millioner i banken, og nye Champions League-millioner i sikte. Formannen, Nils Skutle, betegner klubbens økonomiske situasjon som «behagelig».

Fornuftig

- Jeg synes vi har en fornuftig lønnspolitikk, et grunnlønnssystem på et passende nivå. Det er relativt mange som har en brukbar lønn. Selvsagt er det stor avstand mellom den dårligst og den best betalte, men jeg tror det er en jevnere fordeling i RBK enn i en del andre klubber, sier Nils Skutle til Dagbladet.

- At grunnlønna i utgangspunktet ikke er så veldig høy, det synes jeg også er fornuftig. Det er også riktig at spillerne får en rimelig stor andel, hvis de presterer noe i Europa-cupen.

- De kan ikke få noe hvis ikke vi tjener penger. Jeg synes vi er kommet fram til en fornuftig måte å håndtere dette på, sier Skutle, som har lagt merke til at fins andre norske fotballspillere som tjener langt bedre enn RBK-spillerne.

Får 30 prosent

Etter Champions League-eventyret i fjor, ble det mange kroner i lomma på spillerne. For noen er disse pengene med på skatteoppgjøret for 1995, mens andre vil først betale skatt av disse inntektene neste år. Tallene på skattelista er derfor ikke helt sammenliknbare.

I år er nye det muligheter for gode inntekter for RBK-gutta.

Av pengene klubben har tjent hittil i Champions League (5,25 millioner for seieren over IFK Göteborg), får spillerne 25 prosent på deling. Av inntekter i de neste kampene får de 30 prosent.