Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minibank-ranerne slo til igjen

Politiet har ingen konkrete spor å gå etter i jakten på tre menn som ved 04.20-tida i dag sprengte en minibank på Ås i Akershus. Ranerne fikk med seg 700 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbyttet ble rundt 700.000 kroner, og det antas at gjerningsmennene står bak fem-seks lignende sprengninger i Follo og nabodistriktene.

- Fluktbilen, en BMW stasjonsvogn uten registreringsskilt, kjørte i grøfta på riksvei 120 ved Elvestad. Men sporsøk med hund etter gjerningsmennene har ikke gitt resultat, opplyser Gordon Petterson ved Ås lensmannskontor.

Det er grunn til å tro at en stor del av sedlene, muligens alle, ble misfarget av grønt fargestoff under den profesjonelt utførte minibanksprengningen ved Sparebanken NORs filial på Ås. Under flukten spratt bakluka på den stjålne BMW'en opp, og en pengesekk falt ut. Tyvene stanset for å plukke opp sekken, men et par tusen kroner ble liggende igjen på veien. Disse sedlene, og noen hundrelapper som ble funnet i fluktbilen, viser at fargeampullene i minibanken er blitt utløst.

Sjuende gang

Politiet setter minibanksprengningen i sammenheng med flere lignende anslag i Follo og nabo-distriktet: To ganger på Vinterbro, en gang på Sofiemyr, i Drøbak, Tomter og Son. Dersom det er den samme banden som har vært på ferde, antar politiet at minibankenes fargeampuller ikke har fungert effektivt ved tidligere sprengninger.

Øyenvitner

Innbruddet på Ås ble meldt til politiet av øyevitner. Disse så tre

menn med finlandshetter ta seg inn gjennom et sidevindu i bankfilialen, et par minutter før to sprengladninger ble avfyrt på minibankens bakside.

- Vi var på stedet 18 minutter etter at vi fikk meldingen og få minutter etter at tyvene hadde stukket av i den blå-fiolette fluktbilen, sier Gordon Petterson.

Kjørte av veien

Politiet mener gjerningsmennene etter sprengningen fulgte riksvei 152 ut på E 18 og deretter hadde planlagt flukten på riksvei 120. I Elvestad-krysset kjørte imidlertid bilen av veien. Utforkjøringen var ikke så kraftig at det er grunn til å tro at noen ble skadd.

Det utelukkes ikke at tyvene hadde en annen bil stående klar i området der gjerningsmennene kjørte ut. Teknikere fra Kripos arbeidet i dag med å sikre eventuelle spor på åstedet og i fluktbilen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!