MINIBANK: Problemer hos dataleverandøren EDB Ergogroup gjør at norske bankkunder søndag har problemer med å ta ut penger i minibanker og problemer med å logge seg inn i nettbanker søndag.
Foto: Jacques Hvistendahl
MINIBANK: Problemer hos dataleverandøren EDB Ergogroup gjør at norske bankkunder søndag har problemer med å ta ut penger i minibanker og problemer med å logge seg inn i nettbanker søndag. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Minibanker ute av drift

Dataleverandøren jobber med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Problemer hos dataleverandøren EDB Ergogroup gjør at norske bankkunder søndag har problemer med å ta ut penger i minibanker og problemer med å logge seg inn i nettbanker.

- Problemene skyldes en softwarefeil hos oss. Vi har funnet og løst det og er i ferd med å starte opp igjen på nytt nå, sier konserndirektør for kommunikasjon Geir Remman i EDB Ergogroup.

- Det har vært to problemer. Det ene gjaldt tilgangen til DNBs nettbank. Der er problemet løst og det skal fungere normalt nå, sier han.

- Så har det vært vansker med enkelte minibanker. Hvis man opplever problemer med å ta ut penger er løsningen å ta ut penger i butikk, sier Remman.

Ved 12-tiden søndag var omfanget av problemene ikke kjent, men flere lesere opplyste til E24 og VG Nett at de ikke kom inn i nettbankene sine, opplyser NTB.

- De fleste bankene opplever problemer i øyeblikket. Jeg tipper EDB jobber hardt med å løse problemet før butikkene åpner senere i dag, sa informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til E24 tidligere i dag.